Labdarúgás - NB III.

2022.04.23. 06:52

Siker esetén a Tiszafüred és a Törökszentmiklós is előzhet a tabellán

Megyei rangadót rendeznek vasárnap a harmadosztályban, ugyanis a Jászberény a Tiszafüredet fogadja. A Törökszentmiklós pedig az előtte álló Tállyát látja vendégül, s mindkét meccs 17 órakor kezdődik.

Varga Balázs

A jászberényi szakmai stáb tagjai – (balról) Panyi Csaba erőnléti edző, Juhász Tibor kapusedző és Német Gyula vezetőedző – az idei első győzelmükre készülnek Fotó: Pesti József

Mindkettő javítana 

Egyik csapatunk sem remekel ebben a szezonban, elég csak a tabellára nézni. A Jászberény őszével még nem volt gond, de a tavaszi idény eddig elég gyengén alakul, mivel a csapat még nyeretlen 2022-ben, így 11 meccsen csak három pontot szerzett. Éppen a jászságiak mögött áll a tabellán a Füred, amely bár néha jó eredményt ér el, ezt hosszú távon nem tudja fenntartani. Öröm az ürömben, hogy már mindkét együttes bennmaradása biztosra vehető, így hátrafelé annyira nem kell tekintgetni. Előrefelé pedig annyira nem lehet, bár a 12. hely még elérhető távolságban van, így azt meg lehet célozni, ehhez viszont győzni kellene. 

A héten igyekeztünk túllépni a vasárnapi vereségen

– tért ki Dorcsák Zoltán az egy héttel ezelőtti találkozóra, amikor 4–0-ra kikaptak a Putnoktól. 

– Átbeszéltük a meccset, szerdán pedig külön csapatépítő programot és közös kaját is szerveztünk. Bízom benne, hogy mindennek meglesz a jótékony hatása vasárnap. Az elmúlt mérkőzéseken hiányzó Szabó Viktor elkezdett mocorogni, talán a megyei rangadón már ő is pályára léphet. Tisztában vagyunk vele, hogy a Berény nincs jó passzban, még nem nyert tavasszal. Nem szeretnénk, ha éppen ellenünk szakadna meg sorozata. Berényben felteszik a kérdést, mikor szakadna meg a rossz széria, ha nem most, amikor hazai pályán a mögöttük álló megyei riválist fogadják. 

– Olyan nem létezik, hogy egy csapat nyeretlenül játsszon végig egy egész idényt – felelte a JFC honlapjának a csapat technikai vezetője, Pikó Attila. 

– Pláne, hogy aki látta a meccseinket, meg is erősítheti, ennyire nem vagyunk gyengék. Szóval gőzerővel készülünk a megyei rangadóra, mikor szakadjon meg rossz sorozatunk, ha nem most? 

Most lehet előzni 

A kis-Loki 4–2-es legyőzésekor felcsillant a remény a Törökszentmiklós számára, hogy van még itt keresnivalójuk, ám a múlt heti, Újpest II. elleni 7–0-s zakó gyorsan helyretette azokat, akik elkezdtek volna reménykedni. A foghíjas TFC az utolsó előtti Tállya ellen javíthat, amire még ilyen vereség után is minden esélye megvan, mivel a vendégek 12 meccse nyeretlenek. 

További párosítások:

Vasárnap: DVTK II.–Sényő, 11.00, BKV Előre–Kazincbarcika, DEAC–Békéscsaba II., Eger–Tiszaújváros, Hidasnémeti–Újpest II., Kisvárda II.–Hajdúszoboszló, Putnok–DVSC II., SBTC–Füzesgyarmat, 17.00

Az NB III. Keleti csoport állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában