Labdarúgás NB II./Galériával

2022.04.10. 20:20

Végre újra nyert a MÁV, megmaradtak a bennmaradási esélyei

Az NB II. 32. fordulójában a Szolnoki MÁV a Nyíregyházát fogadta, s egy öngólnak köszönhetően végül hazai győzelem született, miután a vendégek tizenegyest is hibáztak.

Varga Balázs

A mérkőzés eleje nem hozott rossz iramot, ráadásul a hazaiak a kapufát is eltalálták, nem sokon múlt, hogy Sipos Zoltán lövése nem befelé pattant. Egy darabig a Szolnoknál volt többet a labda, majd a játékrész végére átvette az irányítást a Nyíregyháza, de nem tudott mit kezdeni fölényével. A félidő utolsó húsz percében gyakorlatilag nem történt semmi említésre méltó a pályán.

 

A fordulást követően is az óvatosságot lehetett érezni a csapatokon, s bár a Szpari többet birtokolta a labdát, ziccerig a Szolnok jutott, de Irmes Dávid nagy helyzetben mellé lőtt. Ez még kimaradt, de negyedórával később már bekerült a vendégkapuba a labda, még ha nyíregyházi játékosról is, mivel Sipos beadása után a becsúszó Gengeliczki Gergő öngólt vétett (1–0). Gyorsan egalizálhatott volna a Spartacus, mivel Novák Csanád büntetőt harcolt ki, ám Zamostny Balázs mellé rúgta a tizenegyest. Mivel a hazaiak a hajrában jól sáfárkodtak az idővel, megnyerték a találkozót, s fontos három pontot szereztek – nyolc mérkőzés után – a bennmaradásért vívott harcban.

 

SZOLNOKI MÁV FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–0 (0–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 300 néző. Vezette: Lovas László (Punyi Gyula, Márkus Péter)
SZOLNOK: Hegedűs L. – Szekszárdi, Kovács O., Szabó A., Gohér – Hleba (Kónya M., 84.), Földi M. – Kurdics, Sipos Z., Lakatos I. (Tóth B., 86.) – Irmes (Busa, 67.). Vezetőedző: Romanek János

NYÍREGYHÁZA: Fejér – Szabó B. (Godwords, 82.), Gengeliczki, Jánvári, Nemes – Márkus, Vass P. (Paku, 76.) – Pócsik (Gresó, 62.), Zamostny, Kovács Á. (Hamed, 76.) – Banyoi (Novák, 62.). Megbízott edző: Balogh Zoltán
Gólszerző: Gengeliczki (75. – öngól)

Mesterszemmel

Romanek János: – Nagyon sokat tettünk ezért a győzelemért. Köszönöm a srácoknak, amit a pályán nyújtottak, igazi csapatként játszottak, így megérdemelt a sikerünk. Lehet, a labdát nem mi birtokoltuk többet, de a helyzeteket mi alakítottuk ki. Bár a tizenegyesnél szerencsénk volt, Fortuna eddig nem állt mellénk, így ez már járt nekünk.

Balogh Zoltán: – Rendkívül csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Többet birtokoltuk a labdát, de a támadásainkat nem tudtuk befejezni, ráadásul öngólt vétettünk, tizenegyest hibáztunk, így el kell fogadnunk a vereséget.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában