Labdarúgás

2022.05.18. 07:00

A Kisújszállás és a Tiszaföldvár csap össze a bajnoki serlegért

Szerdán rendezik a Megyei Kupa döntőjét, melyben a Kisújszállás és a Tiszaföldvár méri össze erejét. A 17.30-kor kezdődő finálénak a szolnoki Tiszaligeti Stadion ad otthont.

Varga Balázs

A szombati bajnokin a tiszaföldvári csapat örülhetett, de a kupadöntő így sem lefutott Archív fotó: Pesti József

Hat éve nem rendezték meg a sorozat döntőjét megyénkben, az eddigi utolsó fináléban, 2016-ban a Jászárokszállás 3–1-re a Nagyivánt győzte le. A többéves szünet oka állítólag az volt, hogy több csapat csupán nyűgnek érezte, hogy még egy mérkőzést le kell játszania, pedig más megyékben komoly ranggal bírnak ezek a döntők.

Nos, most a Szolnok megyei igazgatóság is igyekszik visszaállítani a kupasorozat renoméját, s jól látható a törekvés, hiszen ma a szolnoki Tiszaligeti Stadionban rendezik meg a találkozót, azaz méltó körülmények között játszhat a Kisújszállás és a Tiszaföldvár egymással, a játékosoknak nagy élmény lehet NB II.-es pályán futballozni – remélhetőleg sok néző előtt.

Én Bács megyében kétszer is megnyertem az ottani kupát, mindkétszer remek élmény volt diadalmaskodni

– árulta el lapunknak Virágh Ferenc, a földvári együttes edzője.

– Döntőben győzelmet aratni bármilyen szinten felemelő érzés, egyben presztízskérdés is, így az a célunk, hogy elhódítsuk a serleget, miután ilyen szépen meneteltünk idáig. Érdekesség, hogy a két fél éppen szombaton találkozott egymással a bajnokságban, amikor is a TiSE 2–0-ra győzött idegenben. Igaz, nem biztos, hogy ebből az összecsapásból érdemes mélyreható következtetéseket levonni.

– Egy kupamérkőzés mindig más, így nyilván a szombati győzelmünk nem garancia semmire, ugyanúgy meg kell dolgoznunk a sikerért. A Kisújszállásnak vannak jó futballistái, gyors játékosaik elöl, így a védekezésre mindenképp oda kell figyelnünk. Nagyon várjuk már a mérkőzést, és úgy tudom, elég sokan el is kísérnek minket Tiszaföldvárról, megmozdult a város, azaz a jó hangulatban is joggal bízhatunk – zárta szavait az 53 éves tréner.

Ha a megyei első osztály tabellájára nézünk, azt látjuk, a kisúji gárda a hatodik helyen áll, s húsz ponttal kevesebbet szerzett, mint a második helyezett Földvár.

Tehát előbbi csapat kevésbé nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt az idényben, ám egy meccsen bármi megtörténhet.

Ezt mutatja az is, hogy ebben a szezonban már egyszer legyőzték a TiSE-t, az őszi összecsapáson vendégként nyertek 4–3-ra. Az egymeccses fináléban, ha a rendes játékidő döntetlennel ér véget, rögtön büntetőrúgások következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában