Cselgáncs

2022.05.02. 06:55

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást a szolnoki Karakas Hedvignek

Gőz Roland is tatamira lépett.

Varga Balázs

A szolnoki származású Özbas Szofi bronzérmet szerzett a szófiai Európa-bajnokságon a 63 kilogrammos súlycsoportban.A BHSE versenyzője kiemeltként a 16 között kezdett, első ellenfelét, a francia Manon De­ketert nyolc perc után egy vazaarival gyűrte le, majd Gili Sarirt is felülmúlta, miután az izraelit háromszor is megintették. A döntőbe jutásért a jóval rutinosabb, brit Gem­ma Howell várt rá, aki aranyponttal nyert, miután a földre csavarta a magyar dzsu­dokát. 

Így aztán a bronzéremért küzdhetett a Budapesti Honvéd olimpikonja, aki a cseh Re­nata Zachova ellen kezdettől fogva kézben tartotta az összecsapást, s a meccs derekán egy belső horogdobásra va­zaarit kapott, így megnyerte a mérkőzést. A 20 éves cselgáncsozó így az első Európa-bajnoki érmét nyerte a felnőttek között, s ezzel együtt a magyar dzsú­dó­sport 50. Eb-bronzérmét gyűjtötte be.

Ugyanebben a súlycsoportban indult el a kontinensviadalon a szintén szolnoki születésű Karakas Hedvig (BHSE), aki a szlovén Lia Lud­vi­kát még legyőzte, ám a nyolcaddöntőben alulmaradt az osztrák Magdale­na Krssa­ko­vá­val szemben, így a magyar versenyző helyezetlenül zárt. A férfiaknál 90 kilogrammban lépett tatamira a szintén Szolnokról származó Gőz Roland (MTK), s mivel az olasz Gennaro Pirelli ellen háromszor megintették, nem jutott túl első ellenfelén.

A többi magyar induló közül egy versenyző szerzett érmet, Ungvári Attila a harmadik helyen végzett a 81 kilogrammosok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában