Labdarúgás - Megye I.

2022.05.27. 06:55

Az Árokszállás a nyolcadik helyért, a Kunhegyes a kiesés ellen küzd

Hétvégén rendezik az utolsó, 30. fordulót a megyei első osztály 2021–2022-es szezonjában. Több kérdés is nyitott még a helyezéseket illetően, így választottuk ki a bennmaradásért harcoló Kunhegyes vendégszereplését a nyolcadik pozícióért küzdő Jászárokszállás otthonában.

Sebestyén János

Jászárokszállás (9.)–Kunhegyes (14.), szombat, 17.00

Az összecsapás két főszereplőjének útja sokáig keresztezte egymást a kiesőzónában. Ugyanakkor míg a Jászárokszállás a tavasz végére összekapta magát (négy győzelem, két döntetlen), addig a Kunhegyes nagyon kiegyensúlyozatlanul szerepelt, s csak kétszer tudott nyerni. Ebből következik, hogy a két fél teljesen más motivációval lép majd pályára: a hazaiak elérhetik az idény előtt megfogalmazott céljukat, és az első nyolc között végezhetnek (ehhez az Újszásznak lesz egy-két szava), míg a kunhegyesiek bennmaradása győzelem esetén is a Tiszapüspöki–Rákóczifalva mérkőzés eredményétől függ. 

A két klub őszi találkozóját a Jászárokszállás nyerte 3–0-ra. A vendéglátó a sérültjeik folyamatos felépülésével szép bajnoki hajrát futott, zsinórban három győzelem után azonban legutóbb 6–1-re kikapott az ihletett formában lévő Tiszaföldvártól. Mindenesetre Papp Tamás, a fiatal tréner kellemes problémával küzd, hiszen szinte teljes kerettel (Rédei Ádám hosszú ideje sérült) vághat neki a zárófordulónak. A Kunhegyest is sérülés- és betegséghullám hátráltatta az egész idényben, így talán érthető a gyengébb szereplése. Ellenben az tény, hogy két győzelme mellett több fontos pontot is elhullajtott igen peches módon. 

A kialakult helyzet mindenesetre nem mutat jól a nagy múltú egyesület életében, ráadásul a rossz eredmények a csapaton is nyomot hagytak. Négy héttel ezelőtt ugyan felcsillant számukra a reménysugár a Szajol legyőzésével, ám a kívánt hatás elmaradt, s azóta három vereségbe is beleszaladtak. Legutóbb a Kisújszállástól (5–2) kaptak ki. A rutinos edző, Faragó Attila dolgát – szokásos módon – alapemberek hiánya nehezíti. 

Mesterszemmel:

Papp Tamás, a Jászárokszállás edzője: – Nyilván szeretnénk győzelemmel búcsúzni hazai közönségünktől. Nem volt egyszerű a szezon, de a végére összeálltunk. Pár hete egy kisebbfajta válságstábot hívtunk össze, melyen sikerült átbeszélnünk a dolgainkat, s szemmel láthatóan meg is lett az eredménye. Mi hajtani fogunk a nyolcadik helyért, az ellenfél a bennmaradásért, így várhatóan két támadócsapat fog találkozni. Dominálni és nyerni szeretnénk.

Faragó Attila, a Kunhegyes edzője: – Mindent megteszünk a győzelemért, hiszen itt már nem csak a bennmaradásról van szó, hanem a sportemberi becsületről. Számomra is kiszámíthatatlan a csapat, remélem, a szebbik arcunkat mutatjuk. Csak saját magunkkal foglalkozunk, meglátjuk, mire lesz ez elég. 

További párosítások:

Szombat: Tiszapüspöki–Rákóczifalva, Szajol–KuTE, Tószeg–Karcag, Mezőtúr–Jászfényszaru, Kisújszállás–Újszász, Jánoshida–TiSE, 17.00

Szabadnapos: Martfű.

A megye I. osztály állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában