Kézilabda

2022.05.26. 09:44

Bajnok lett a Székács, második helyen végzett a Mezőtúr

A záró forduló mérkőzéseit játszották a férfi kézilabda NB II. Délkeleti csoportjában.

Varga Csaba

A sötét mezes törökszentmiklósi csapat biztosan szerezte meg a bajnoki címet Fotó: Miklós TV

Újkígyós–Mezőtúr AFC-Syngenta 29–29 (14–12).
Újkígyós, 100 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.
Mezőtúr: Lipták – Zalai 3, Papp K. 4, Andrikó 2, Schnetter 3 , Tusjak 2, Zvolenszki 8. Csere: Kocsor 1, Kovács T., Sárosi 1, Soós B. 5, Szabó. Á. Edző: Boda Péter. 

A hazaiak szinte végig vezettek a mérkőzésen a tartalékosan felálló, és már biztos második mezőtúriak azonban jó hajrájuknak köszönhetően megszerezték az egyik bajnoki pontot. 

 –  A szezon végére eléggé elfogytunk Újkígyósra is hat hiányzóval érkeztünk – értékelt Boda Péter, a Mezőtúr edzője. – Sok hiba volt mindkét oldalon, most csak a küzdés miatt tudom megdicsérni  csapatunkat. Kemény szoros bajnokságon vagyunk túl, amelyben egy pontot sem adtak ingyen. Mi pedig egy nagyon megérdemelt ezüstérmet szereztünk. Nincs még 24 év a csapat átlag életkora, így ezek a tapasztalatok a fejlődésükre válnak. Természetesen van még min dolgozni, hiszen szeretnénk a társaságot egyben tartani és jövőre tovább fejlődni.

UniTurn-Kunszentmárton–Makói KC  29–33 (15–18)
Kunszentmárton: Subicz – Krasznai 1, Danku Cs., Gelley 8,  Cselovszki 3, Kovács A. 1, Fekete K. 5. Csere: Polgár (kapus), Losonc, Fekete B. 2 Branyiczki 2,  Kovács Sz. 3,  Arany 4. Edző: Szőke István.   

A második helyen álló vendégek végig vezettek a mérkőzésen, a kunszentiek pedig végig üldözték őket. Gelley Dávid küzdöttek, hajtottak, de csak szorossá tudták tenni a meccset. A Maros-partiak a hajrában nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A kunszentmártoni  csapat pedig a nyolcadik helyen zárta a bajnoki évadot.

További eredmények: Szolnok KCSE–Algyő 33–23, Törökszentmiklósi Székács KE–Túrkevei VSE 41–21 (a mérkőzést május 7-én játszották).
A bajnokság végeredménye:  1. Székács KE 41 pont, 2. Mezőtúr 34, 3. Makó 32, ...7. Szolnok 21, 8. Kunszentmárton 20, ...12. Túrkeve 2 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában