Labdarúgás - NB III.

2022.05.21. 06:52

Becsületükért játszanak az NB III. jászkunsági csapatai

A TVSE és a TFC otthon, a JFC idegenben szerepel

Sebestyén János

A TFC edzője, Gergely Mátyás nehéz meccs elé néz Fotó: Pesti József

Elérkezett az utolsó előtti, 37. forduló az NB III. Keleti csoportjában szereplő csapataink számára. A lényegi kérdések már eldőltek: a Tiszafüred és a Jászberény megőrizte harmadosztályú tagságát, a Törökszentmiklós viszont búcsúzni kényszerül a szezon végén.

A hátralévő két körben nincs más feladatuk tehát, mint szépen búcsúzni kitartó szurkolóiktól, valamint pozitív(abb) érzésekkel zárni az igen hektikus szezonjukat.

A vasárnap 17 órától pályára lépő gárdáink közül a Dor­csák Zoltán vezette Tiszafüred és a Gergely Mátyás dirigálta Törökszentmiklós is utoljára futballozik hazai közönsége előtt. Előbbi a negyedik Tiszaújvárost, utóbbi a már szintén kieső Hidasnémetit fogadja, ellenben a Német Gyula trenírozta Jászberény a kieső Salgótarjánhoz látogat.

A füredi gárda egy vélhetően motivált borsodi ellenfélre számíthat, melynek még a harmadik helyre is van egy nagyon kicsi esélye. Ugyanakkor a hazaiak is javíthatnak még pozíciójukon, ehhez azonban nyerni kellene, ami nem lesz egyszerű az őszi, 3–0-s újvárosi sikert elnézve.

A szakmai stáb szinte mindenkire számíthat, egyedül a gólerős támadó, Kertész Tamás játéka kérdéses. Fejtörésre adhat okot azonban az ellenfél csatárduójának, Bartusz Dánielnek és Nagy Dávidnak a megállítása, akik ketten 37 gólt szereztek ez idáig a bajnokságban.

A miklósiak a borsodi ellenfelüket az ősszel 1–0-ra már legyőzték, így alighanem most is kiegyeznének hasonló forgatókönyvvel. A szezon végére – létszámilag – elfogyó TFC-t sérülések hátráltatták tavasszal, azonban vasárnap mindenki bevethető állapotban lesz.

A szép hazai búcsú őket is motiválhatja, főleg, hogy még van esély elmozdulni az utolsó helyről.

A Jászberény ellenfele, az SBTC már kiesett, azonban egy esetleges létszámhiányos állapot, illetve az ehhez kapcsolódó feltöltés esetén legjobb kiesőként még kapaszkodhat egy utolsó utáni szalmaszálba (a Hidasnémeti is).

Ezért sem lesz egyszerű dolga a JFC-nek, amely az első tavaszi győzelméért száll harcba, ráadásul Németh Norbert nélkül, aki eltiltása miatt nem léphet pályára. Legutóbb 0–0-t játszottak a felek egymással, ami ismét csalódást keltő eredmény lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában