Frissítve/Galériával/Labdarúgás - NB II.

2022.05.08. 19:20

Elszórakozta helyzeteit a MÁV, így nem tudott nyerni

Az NB II. 36. fordulójának kiesési rangadóján a Szolnoki MÁV megszerezte a vezetést tizenegyesből, de a vendégek a semmiből egyenlítettek, így megmentettek egy pontot az 1–1-gyel zárult, balhésan véget ért találkozón.

Varga Balázs

Fotó: Mészáros János

Kiegyenlített első félidőt játszott egymással a két csapat, amely során túl sok helyzet nem adódott, így biztos volt az, hogy mindkét csapatnak többet kell vállalnia a folytatásban Majd a szünet után rögtön büntetőhöz jutott a Szolnoki MÁV, amit ki is használt: Sipos Zoltán nagyon higgadtan értékesítette a tizenegyest (1–0).

Megfogta a gól a Dorogot, így a hazaiak húsz percen át fölényben játszottak, és számos helyzetet kidolgoztak, de azokat nem használták ki. Majd egy kontránál fellazult a Tisza-parti védelem, s kiegyenlítettek a vendégek, a csereként beállt Vígh Ádám szép mozdulattal lőtt a hálóba (1–1). A hajrában pedig már csak kapkodtak a kék-fehérek, akiknek így be kellett érniük egy ponttal, amivel igazán egyik fél sem lehet elégedett, de azért jobban a Dorog örülhet neki.

A lefújás után elszabadultak az indulatok, egymásnak ment a két csapat, de nem igazán lehetett megmondani, ki és mit csinált. Mint végül kiderült, egy-egy sárga lap villant, valamint a vendégek egyik cserejátékosa, Nagyházi Dávid a kiállítás sorsára jutott.

A MÁV a döntetlennel fellépett a 19. helyre, s továbbra is három pont a hátránya a még bennmaradó helyen álló Doroggal szemben.

SZOLNOKI MÁV FC–DOROGI FC 1–1 (0–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1000 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Bede Tamás)

SZOLNOK: Hegedűs L. – Tömösvári (Csörgő, 83.), Papp Sz., Szabó A., Gohér – Kónya M., Tisza K. – Rokszin (Tóth L., a szünetben), Sipos Z., Lakatos I. – Busa (Irmes, 79.). Vezetőedző: Romanek János

DOROG: Mursits – Nyíri, Berkó, Keresztes, Papp M. – Lénárth (Lőrincz A., 74.) – Rácz F. (Girsik, 86.), Szerencsi, Tóth B. (Vígh Á., 62.), Szedlár (Oldal, 62.) – Barna G. (Hajdú R., 62.). Vezetőedző: Fenyvesi László

Gólszerző: Sipos Z. (48. – 11-esből), ill. Vígh Á. (78.)

Kiállítva: Nagyházi (a lefújás után a kispadról)

Mesterszemmel:

Romanek János: – Az első félidő kiegyenlített volt, de a második játékrész alapján ez egy agyonnyert meccs volt. Nem zártuk le a mérkőzést, majd egyszer hibáztunk hátul, abból gólt kaptunk. Nem értem a játékvezetői döntéseket, amelyek mostanában többször is sújtottak minket, de ettől még meg kellett volna nyernünk a találkozót.

Fenyvesi László: – Tipikus kiesési rangadót játszottunk. A második félidő elején úgy érzem, elmaradt egy tizenegyes a számunkra, majd a kontrából az ellenfél kapott büntetőt. Nem találtuk a játék tempóját, de a cserék után tudtunk labdát birtokolni, és sikerült egyenlítenünk. Sajnos csak döntetlent értünk el, de a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában