Frissítve / Galériával / Labdarúgás - Megye I.

2022.05.21. 12:36

Gól nélküli döntetlent játszott a Mezőtúr Újszászon

A huszonkilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei.

Munkatársunktól

Fotó: Pesti József

ÚJSZÁSZ–MEZŐTÚR 0–0

Újszász, 80 néző. Vezette: Kóródi Ferenc.

Újszász: Kovács – Nagy K., Veréb (Szokolai), Bezzeg, NÉMETH, SZARVÁK, VATAI, Rentler, Angyal (Keő), Konka, Mihók (Kaló). Megbízott edző: Szilvási Ferenc.

Mezőtúr: TÖRÖK – JÓNÁS, Bontovics, PESTI, Erdősi (Nagy P.), Patkós, RÁCZ, Ujlakány, Nico Boss (Tóth), Rupa (Tőke L.), KORMOS (Kis). Edző: Erdősi Gyula.

Nem sikerült győzelemmel búcsúznia az év utolsó hazai mérkőzésén a vendéglátóknak. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, melyeket nem sikerült gólra váltani. Győztes csak a mérkőzés után született, és ez a sportbarátság volt. A hazaiak által rendezett közös vacsorán vett részt a két csapat, a mezőtúriak őszi vendéglátását viszonozva.

Szilvási Ferenc: – A nyárias kánikulában sok helyzetet alakítottunk ki, amikből illet volna egyet berúgnunk, de a vendégeknek is volt két nagy helyzete, így igazságos a döntetlen.

Erdősi Gyula: – A bajnokság vége felé öt alapemberünk hiányában kis szerencsével rászolgáltunk az egy pontra a jó passzban lévő Újszász otthonában.

Tudósított: Molnár Illés

KUNHEGYES–KISÚJSZÁLLÁS 2–5 (0–3)

Kunhegyes, 120 néző. Vezette: Fekete Tibor.

Kunhegyes: Kormány – Szőke I. (Kovács), Tyukodi R., Mester (Tyukodi A.), Szabó, Rózsa (Pékó), Kocsis, Sztojka, Soós, Fábián, Balajti (Kis). Edző: Faragó Attila.

Kisújszállás: Jakab (Bencze) – Németh (Szőke R.), Balla, Vadász, Dobos, Csikós, OROS, Pápai (Csala), KÁSA (Pádár), IMRE, Csillag. Edző: Pádár László.

A Kunhegyes számára létfontosságú találkozón az első játékrészben jól futballozó Kisújszállás eldöntötte a mérkőzést. A második félidő nyílt sisakos játékot és négy gólt hozott, megérdemelt vendégsiker született.

Gólszerzők: Tyukodi A. (75.), Kocsis (79.), ill. Csikós (5.), Oros 3 (34., 52., 58.), Csillag (44.).

Faragó Attila: – Legalább a végén kozmetikáztunk az eredményen.

Pádár László: – Egy félidőn át élesen,  jó helyzetkihasználással játszottunk. A fiatalok jól helyettesítették a távol maradókat.

Tudósított: Szabó György

JÁSZFÉNYSZARU–TÓSZEG 2–0 (1–0)

Jászfényszaru, 100 néző. Vezette: Szénási Gábor.

Jászfényszaru: KOVÁCS – BARTALIS, BALOGH, SZAKALI, PÉTER (DANCS), BÓTA (KAKAS), DRÁVUCZ, VASZICSKU (KOLLÁR), SZÍVÓS (FUTÓ), PRÁGA (LAKATOS), SZABÓ M. Edző: Kemecsi László.

Tószeg: NAGYISTVÁN – BÁBA, Veréb, Pongrácz, Nagy, Tárnai, LUCZA, Boldizsár, DANKOVICS (Berki), Héja (Kiss), Szabó A. Edző: Kiss Balázs.

Kiváló játékvezetői hármast láthatott a közönség. A mezőnyben egy picivel többet birtokolták a vendégek a labdát, de helyzetig alig-alig jutottak, míg a hazaiaknak több száz százalékos ziccere is volt. Megérdemelt jászfényszarui győzelem született.

Gólszerzők: Szakali (28.), Vaszicsku (71.).

Kemecsi László: – A hétközi jó hangulatú edzések úgy látszik, megtették a hatásukat, mindenki motiváltan és gólra törően játszott. Nem is emlékszem olyanra, hogy a kapusunknak védenie kellett volna, sőt, több nagy helyzetet hagytunk ki. Gratulálok az egész csapatnak!

Kiss Balázs: – Hetek óta 3-4 embert kell pótolni, ma öt hiányzót a kezdőből már nem sikerült, ennek ellenére egy-nullnál óriási ziccert hagytunk ki, de összességében megérdemelt hazai győzelem született. Gratulálok a Jászfényszaru csapatának!

Tudósított: Kemecsi László

KARCAG–SZAJOL 5–0 (2–0)

Karcag, 300 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Karcag: Csúri (Belényesi) – Simonka, DEBRECZENI (Hajdu), Nagy E., BALLÓK, MARUSCSÁK, Nagy N. (Kovács), Tóth (Varga), SZENTANNAI (Domokos), NAGY Z., Bencze. Edző: Simon Antal.

Szajol: Rékasi (Juhász) – Dalmadi, Csajbók, Kiss, Kacskó, Felföldi, FÜLÖP (Donkó), Sárkány (Benedek N.), Dobos (Benedek Zs.), Bezzeg, Bodnár (Rajna). Megbízott edző: Donkó Krisztián.

Az MLSZ Regionális U-15 Alap Észak-Keleti csoport bajnokságát a Karcag nyerte, és a mérkőzés szünetében adták át az érméket. A találkozó végén a karcagi felnőtt csapat is megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot. A megjelent szép számú közönség sokáig ünnepelte a hazai labdarúgókat, akik végig magabiztosan vezették a megyei bajnokságot. A szajoli vendég csapat az első félidőben még meg tudta nehezíteni a hazaiak dolgát, de a második játékrészben már kidomborodott a nagyobb tudás annak ellenére, hogy mindkét oldalon volt kiállítás.

Gólszerzők: Ballók (10.), Nagy N. (31.), Maruscsák 2 (76., 84.), Hajdu (81.).

Kiállítva: Bencze (53.), ill. Juhász (79.).

Simon Antal: – Hoztuk a kötelező hazai győzelmet, amivel bebiztosítottuk matematikailag is az elsőségünket. Ehhez gratulálok a csapatnak! A vezetőknek, szurkolóknak és a szponzoroknak pedig köszönjük a segítséget.

Donkó Krisztián: – Az első félidőben nagyjából rendben voltunk, ziccereink is adódtak, de jött a szokásos hibánk elől és hátul, ennek köszönhetően kiütés lett a vége.

Tudósított: Bosnyák Imre

NP-HUNGÁRIA-KUTE–MARTFŰ 2–4 (1–1)

Kunszentmárton, 70 néző. Vezette: Simon Ádám.

Kunszentmárton: Gömöri – Rácz (Panyik), Légrádi, Kézsmárki (Lengyel), Sütő, Molnár, SZABÓ, Kiri, Vincze, Határ, SZABADOS. Edző: Gácsi Tibor.

Martfű: Terjéki – Nagy, Szőke (Polák), Draskóczi (Ladányi), Kávási (Lengyel), SZÉKELY, KÓRÓDI, Bencsik (Vadas), Kardos, Zsombik (Hevesi-Tóth), Csébi. Edző: Papp Erik.

A nagyobb játékerővel rendelkező vendégek kettő-kettőnél kontrából elléptek, de a hazai csapatnak így is voltak lehetőségei, akár a győzelem megszerzésére is.

Gólszerzők: Szabados 2 (35., 49.), ill. Székely 2 (26., 81.), Hevesi-Tóth (67. – tizenegyesből), Kardos (77.).

Gácsi Tibor: – A végeredmény ellenére nem érdemeltünk vereséget... Amíg a ziccereinket nem tudjuk ilyen arányban is kihasználni, addig nem tudunk előrébb lépni.

Papp Erik: – Gratulálok a csapatnak az elért harmadik helyezéshez, és jó pihenést kívánok nekik a nyári szünidőre!

Tudósított: Dobos Péter

RÁKÓCZIFALVA–JÁNOSHIDA 4–0 (1–0)

Rákóczifalva, 100 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Rákóczifalva: Kiss – SZAKALI (Rácz), Kecskés, CZIMER (Ürögdi), Lipták (Balogh), Trecskó (Komáromi), Szokolai, SZABÓ, TELKES-TÓTH, VARGA KRISZTIÁN, GYŐR. Edző: Ruskó Zsolt.

Jánoshida: Kis – Eszes, Kobela, Kanalas, Fekete, Pető, Suki, Zombori, Farkas, Füleki (Varga Kornél), Kónya. Edző: Arany László.

A hazai csapat végig kézben tartotta a mérkőzést. A találkozó összképe alapján nem forgott veszélyben a győzelmük.

Gólszerzők: Czimer 2 (19., 58.), Trecskó (68.), Szokolai (80. – tizenegyesből).

Ruskó Zsolt: – A tavasz legfontosabb mérkőzésén sikerült győzelmet aratnunk.

Arany László: – Nem mondom, hogy nagyon bánt, hogy lassan itt a bajnokság vége.

Tudósított: Ruskó Zsolt

TISZAFÖLDVÁR–JVSE-ROSENBERGER 6–1 (3–1)

Tiszaföldvár, 250 néző. Vezette: Kósa Gábor.

Tiszaföldvár: Gerhát – Pápai, Gyomai (Bódai), Ludánszki, BORGULYA, KOVÁCS (Danku), Huszka (Pácsa), Sipos (Czakó), KRISKA, Pataki, BALLA (Szűcs). Edző: Virágh Ferenc.

Jászárokszállás: Farkas – Seres, Nagy B., Nagy F., Rédei (Bordás), Kaszab Á., Forgó (Szabó B.), Kaszab L. (Kocsis), Hájos, CZUCZOR (Major), Szabó T. (Petrányi). Edző: Papp Tamás.

Utolsó hazai mérkőzésén se hagyott alább a Tiszaföldvár lendülete. Nem látszott a fiúkon a szerdai kupa döntő fáradalmai. Már az első tizenöt percben két gólos előnyt szereztek, utána talán kicsit kiengedtek, de a vendég szépítő találat felrázta a hangulatot, és még a félidő lefújása előtt jött a harmadik találat. A második játékrészben szebbnél szebb akciókat vezetve további három góllal növelte előnyét a hazai gárda, amelyre a vendégek nem tudtak válaszolni.

Gólszerzők: Kovács 2 (6., 44.), Sipos (18.), Kriska 3 (57., 81., 85. – tizenegyesből), ill. Hájos (31.).

Virágh Ferenc: – Nem volt könnyű összekapni magunkat a szerdai kupa győzelem után, de ismét ragyogó meccset játszottunk, és méltóképpen búcsúztunk a nagyszerű hazai közönségünktől. Gratulálunk a Karcagnak a bajnoki címhez!

Papp Tamás: – Súlyos védelmi hibáinkat könyörtelenül kihasználták a hazaiak, pedig játékban talán nem volt ekkora különbség a két csapat között. De nincs probléma, szeretnénk megnyerni az utolsó hazai bajnoki mérkőzésünket.

Tudósított: Pápai Mihály

Így állnak most a mesterlövészek:

33 GÓLOS: Kovács Tamás (Tiszaföldvár)

31 GÓLOS: Kriska Norbert (Tiszaföldvár)

26 GÓLOS: Szentmiklósi Dániel (Karcag)

25 GÓLOS: Oros Péter (Kisújszállás)

20 GÓLOS: Csikós Lajos (Kisújszállás)

19 GÓLOS: Szabó Tamás (Martfű)

18 GÓLOS: Szabados Sándor (Kunszentmárton)

17 GÓLOS: Hevesi-Tóth Tamás (Martfű), Pesti Zoltán (Mezőtúr)

16 GÓLOS: Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki)

14 GÓLOS: Bóta Márton (Jászfényszaru), Kanalas Zsolt (Jánoshida), Sindel Roland (Martfű)

13 GÓLOS: Székely Dávid (Martfű)

12 GÓLOS: Ballók Bence (Karcag), Hajdu Zsolt (Karcag), Kocsis Tamás (Kunhegyes), Maruscsák Jan (Karcag)

11 GÓLOS: Erdősi Gyula (Mezőtúr), Major Péter (Rákóczifalva)

10 GÓLOS: Gazdag Gyula (Tószeg), Urbán-Szabó Viktor (Tószeg)

9 GÓLOS: Nagy Norbert (Karcag)

8 GÓLOS: Balla Zalán (Tiszaföldvár), Bartalis Bence (Jászfényszaru), Pintér Viktor (Tiszapüspöki)

7 GÓLOS: Baranyi Dominik (Tószeg), Donkó Krisztián (Szajol), Drávucz Milán (Jászfényszaru), Kaszab Ádám (Jászárokszállás), Kormos László (Mezőtúr), Ladányi Dávid (Karcag), Rentler Milán (Újszász), Sárkány Attila (Szajol), Szakali Zsombor (Jászfényszaru)

6 GÓLOS: Angyal Csaba (Tiszapüspöki), Antal Gábor (Jánoshida), Fűzi Patrik (Rákóczifalva), Héja Dávid (Tószeg), Kardos Norbert (Martfű), Kovács Richárd (Karcag), Németh Tamás (Újszász), Sipos Márk (Tiszaföldvár), Szokolai János (Újszász), Szokolai Viktor (Rákóczifalva), Tóth Gergő (Karcag), Vatai Nándor (Újszász)

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában