Futsal

2022.05.25. 06:55

Közelebb álltak a sikerhez a földváriak

A küzdő feleknek sok idejük nem lesz a pihenésre, mivel pénteken már a visszavágót játsszák.

Sebestyén János

Illusztráció/Shutterstock

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Hétfő este hazai pályán 1–1-es döntetlennel kezdett a Szántó Lajos dirigálta Tiszaföldvár a Pest megyei Rabel Fanatic ellen az NB II.-es osztályozó odavágóján. A párharc első, homoki sportcsarnokban rendezett felvonásán remek hangulat uralkodott a szépszámú nézőseregnek hála, ami láthatóan motiválóan hatott a gárdákra. 

A komoly tét ellenére sportszerű mederben folyó találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta, némi földvári fölény mellett. A hazaiakat többször is csak a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben, illetve a meccs után mindkét alakulat által külön kiemelt Németh Máté, a vendégcsapat szenzációs napot kifogó kapusa.A mérkőzés első félidejének hajrájában egy kapu előtti kavarodást követően Hunya Krisztián juttatta vezetéshez a házigazdát, amire a szünet után nemsokkal – egy hazai labdaeladás után – Gémesi Áron bombagóllal válaszolt. 

A végére kissé feszült hangulatúvá váló összecsapáson több gól már nem esett – a mindkét oldalon jól működő blokkoknak is köszönhetően –, így nyitott maradt a továbbjutás kérdése. Ugyanakkor ne felejtsük, az oda-vissza vágós párharcban a kiírás szabályai szerint az idegenben rúgott gólok is számítanak. Mindenesetre a küzdő feleknek sok idejük nem lesz a pihenésre, mivel pénteken már a visszavágót játsszák a Turai Városi Sportcsarnokban, 19.30-as kezdettel.

Tiszaföldvári VSE–Rabel Fanatic 1–1 (1–0)

Tiszaföldvár, Homoki Általános Iskola Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Szabó Ferenc (Varga György, Vilmányi Soma)

TiSE: Gerhát – Szabó T., Sindel, Balla, Székely D. Csere: Légrádi (kapus), Hunya, Benedek Zs., Polák, Szőke Á., Gonda, Hevesi-Tóth, Bozsó L. Edző: Szántó Lajos.

Gólszerzők: Hunya (18.), ill. Gémesi (24.)

A másik két párharc eredményei: Airnergy FC–Talent 2019 SE 3–3, Octopus-M HSE–Mad Dogs 5–7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában