Labdarúgás - NB III.

2022.05.26. 06:56

Megkapták az engedélyt csapataink a harmadosztályra

Kezd körvonalazódni a következő idény harmadosztályú mezőnye, és ami a megyebeli csapatainkat illeti, az indulási engedéllyel biztosan nem lesz gond.

Varga Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Az NB III.-as együtteseknek úgynevezett amatőr licencet kell igényelni, amit a Jászberény, a Tiszafüred és a Törökszentmiklós is megkapott, bár mint tudjuk, a TFC nem tudta megőrizni tagságát. A másodosztályból kieső Szolnoki MÁV az NB II.-re is alkalmas licenccel rendelkezik, így lentebb is megfelelő az engedélye. 

Ami viszont még izgalmasabb, hogy a megye I.-et megnyerő Karcag is megkapta a licencet. Ez persze még nem jelenti, hogy fel is jut, hiszen osztályozó vár rá – hacsak az esetleges visszalépések miatt nem sorsolják ki erőnyerőnek –, melynek időpontja nem ismert, de az oda-visszavágós párharcokat várhatóan június első két hétvégéjén rendezik. Az ellenfél kiléte jövő héten derülhet ki, de jelenleg azt sem tudni, mely csapatokkal kell számolni, mivel több helyen még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az viszont biztos, hogy az NB III.-ra a nevezési határidő június 17-e (péntek), 12 óra. 

Licencet kaptak:

NB II.-be feljutók (3): Kazincbarcika, Kozármisleny, Mosonmagyaróvár

NB II.-ből kiesők (3): III. Kerület, Budaörs, Szolnoki MÁV

NB III.-as tagságukat megőrzők (45): Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba II., Bicske, Bp. Honvéd II., BKV Előre, BVSC, Cegléd, Dabas, DEAC, Dunaújváros, DVSC II., DVTK II., Eger, Érd, ESMTK, ETO II., Fehérvár II., FTC II., Füzesgyarmat, Gyirmót II., Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Iváncsa, Jászberény, Kaposvár, Kelen, Kisvárda II., Makó, Monor, MTK II., Nagykanizsa, Paks II., Pápa, Puskás Akadémia II., Putnok, Sényő, Szekszárd, Tatabánya, Tiszafüred, Tiszaújváros, Újpest II., Vác, Veszprém, Zalaegerszeg II.

NB III.-ból kiesők (12): Andráshida, Dabas-Gyón, Gárdony, Gerjen, Hidasnémeti, Komárom, Mohács, RKSK, Salgótarján, Sopron, Tállya, Törökszentmiklós

Megyei I. osztályúak (33): Bácsa, Balatonlelle, Balmazújváros, Bánk, Bonyhád, Cigánd, Csepel, Csorna, Dunaharaszti, Főnix, Gesztely, Gödöllő, Hatvan, Karcag, Király SE, Kiskőrös, Körösladány, Majos, Mór, Nagyatád, Nyíregyháza II., PEAC, Pécsvárad, Pénzügyőr, REAC, Sárbogárd, Sza­bad­ki­kö­tő, Szarvas, Szegedi VSE, Szentlőrinc II., Teskánd, Úrkút, Zsámbék

Tartalékcsapatként indulhat (2): Kecskemét II., Vasas II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában