Kézilabda

2022.05.11. 08:00

Megvédte bajnoki címét a Törökszentmiklós

A Székács magabiztos győzelmével megnyerte az NB II régiós csoportját.

Varga Csaba

Fotó: Miklós TV

Az éllovas Székács KE, hazai környezetben fogadta a Túrkeve csapatát, a férfi kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában a 22. fordulóból előrehozott mérkőzésen.

A találkozó nagy iramban kezdődött, az első találatot Dócs Árpád révén a székácsosok könyvelhették. Fej-fej mellet haladtak a csapatok, egészen a tizenharmadik percig, ezt követően a túrkevei gárda lendülete megtört, mg a miklósiak másik sebességre kapcsoltak. A 24. percben Tímár Lillának ki kellet kérnie második időkérését is, de a lendületben lévő hazaiak ellen mindez eredménytelen volt. A félidei szünetre 21–12-es miklósi vezetéssel térhettek pihenőre a felek.

A második játékrészt a Székács csapat ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta. Negyedóra játék után tizenhat gólosra duzzasztotta előnyét. A fejben megtört vendég gárda, nem tudta tartani a lépést ellenfelével, egy nőtt a különbség.

Végül húsz gól különbséggel a Törökszentmiklósi Székács KE nyerte meg a találkozót, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban, így játékosaik címvédőként ünnepelhettek a találkozó után.

Gratulálok a csapatunk egész éves teljesítményéhez, a szezon folyamán végig küzdöttünk egymásért. A mai találkozót is komolyan vettük, végig mi diktáltuk az iramot, úgy gondolom megérdemelten nyertünk

– nyilatkozta Szloska Krisztián a hármas sípszót követően.

Első 15 perc kivételével végig dominált a hazai csapat. Nem mi számítottunk az esélyesebbnek, de ha koncentráltabbak vagyunk nem alakul ki ez a nagy különbség. Gratulálunk a Székács KE-nek a bajnoki cím megszerzéséhez

–  mondta Tímár Lilla, a találkozó után.

Törökszentmiklósi Székács KE–Túrkevei VSE 41–21 (21–12)

Törökszentmiklós, 80 néző.  Vezette: Czoldán, Fazekas.

Székács KE: Varga I. –. Csanádi 1, Nyeső 9, Szöllősi 5, Holló 5, Dócs 9, Zsigmond 4. Csere: Rizinger (kapus), Pásztor 2, Nyikos 1, Kapás 1, Sütő 4. Edző: Szloska Krisztián.

Túrkevei VSE: Kiss A.  – Keresztes M. 7, Szabó M. 3, Nagy I. 1, Debreczeni G. 2, Keresztes I. 1, Simon 2 Csere: Poták (kapus), Debreczeni B., Fábián 2, Dékány, Garagulya, Gönczi 1, Kelemen 2, Sipos. Edző: Tímár Lilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában