Frissítve/Kosárlabda

2022.05.27. 20:11

Nagyot küzdött az Olajbányász, de nem sikerült az egyenlítés

Óriási csatában egy ponttal kikapott az Olajbányász kosárcsapata Kecskeméten, ezzel az utóbbi gárda 3–1-re megnyerte a negyeddöntős párharcot, és bejutott az elődöntőbe.

Varga Csaba

Fotó: Nagy Balázs

Jó hír volt a meccs előtt, hogy az Olaj fiatal hátvédje, Pallai Tamás sérülését követően vállalta a fellépést. A két szurkolótábor hangpárbajától kísérve a kezdődött az összecsapás. Pár percig fej-fej mellett haladtak a felek, aztán 10–10-es állás után az ismét jól játszó Kovács Péter vezérletével hét ponttal elhúzott a vendégcsapat, erre a hazaiak egy 9–0-s rohammal válaszoltak. Az első negyed végén 21–19-re még a KTE vezetett. Az Olajbányász azonban fordított, mégpedig Roko Badzim tripláinak és Brandon Young gólpasszainak köszönhetően, fontos pontokat dobtak a piros-feketék. A lényeg, hogy félidőt már az Olaj zárta hat pontos előnnyel, 40–46.

A térfélcserét követően úgy tűnt, hogy elhúz az Olaj, hiszem megugrottak hét ponttal, de a fantasztikusan játszó Xavier Pollard találatival egyenlített a KTE. Feltűnő volt, hogy a vendégoldalon jó formán csak Badzim vállalkozott. A negyed utolsó másodperceiben 69–64-es állásnál azonban Young triplájával feljött két pontra az Olaj. A záró felvonásban folytatódott a heroikus küzdelem, alig esett kosár. Birkóztak egymással a csapatok, 74–74-es állásnál percekig nem esett kosár. Aztán Cakarun betalált, de Jaramaz gyorsan egyenlített. Majd Pollárd hármast dobott, erre azonban Szubotics válaszolt, 79–79. Wittmann Krisztiánt faultolták, de a hátvéd csak az egyik büntetőjét dobta be, 80–79. Az Olajnak előbb volt egy időkérése, majd 11 másodperce, hogy megnyerje a meccset, ám eladták a labdát. Így a Kecskemét a mérkőzéssel együtt a párharcot is megnyerte, és ezzel készülhet a Körmend elleni elődöntőre. A szolnoki csapat számára pedig véget ért a szezon, a csalódást okozó ötödik helyen végeztek.        

Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét–Szolnoki Olajbányász 80–79 (21–19, 19–27, 29–21, 11–12)

Kecskemét, 1800 néző. Vezette: Kapitány, Győrffy, Farkas G.

Kecskemét: Pollard 23/9, Kucsera 3/3, Jaramaz 16/9, Milutinovics 16/6, Karahodzsics 13. Csere: Wittmann 9/6, Fazekas M., Ivkovics M., Kiss D. Edző: Forray Gábor

Szolnok: Badzim 23/12, Pallai, Kovács P. 17/9, Szubotics 12/3, Cakarun 8. Csere: Cummings 8, Young 11/3, Gilszki, Rudner. Edző: Gasper Potocnik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában