Labdarúgás - NB III.

2022.05.28. 06:55

Tét nélkül futballozhatnak NB III.-as csapataink

Vasárnap a 38. forduló mérkőzéseivel befejeződik a 2021–2022-es NB III.-as bajnokság. Ugyan a lényegi kérdések már eldőltek, de a Keleti csoportban szereplő csapatainkat a szép búcsú (is) motiválhatja.

Sebestyén János

A Tiszafüred (sárgában) és a Törökszentmiklós ezúttal nem egymás ellen játszik, de mindkettő szép búcsúban reménykedik Fotó: Pesti József

Teher nélkül játszhatnak

A vasárnap 17 órától pályára lépő csapataink közül a Dor­csák Zoltán vezette Tiszafüred Hajdúszoboszlón zárja a pontvadászatot. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a múlt héten az előző forduló előtt negyedik Tiszaújváros ellen bravúrgyőzelmet (1–0) arató együttesre ezúttal is nehéz feladat vár. Ráadásul az őszi találkozójukat is a Csillag László (korábbi füredi játékos és edző) trenírozta hajdúságiak nyerték 3–1-re. A Tisza-taviak szakmai stábja Kalóz Ádám játékára eltiltás, a remek formába lendülő támadóéra, Kertész Tamáséra sérülés miatt nem számíthat. 

Dorcsák Zoltán a meccs előtt a klub honlapjának nyilatkozott. 

– A nehézkes őszi idény után tavaszra sikerült rendeznünk a sorokat, s ha csak az idei eredményeket néznénk, a nyolcadikok lennénk. Ezek után azt kell mondanom, mindenféle teher nélkül játszhatunk vasárnap. Bármi is lesz az eredmény, nincs okunk a szégyenkezésre, de nyilván pontokat szeretnénk szerezni a hazai pályán kimondottan jól szereplő ellenfél otthonában. Ráadásul az élcsapatok ellen általában jól futballozunk, így reménykedhetünk egy szép búcsúban – mondta. 

Véget ér a kaland

A Hidasnémetivel szemben aratott 4–2-es hazai győzelme után ezúttal a stabil középcsapattá érő Putnokhoz látogat az egyéves NB III.-as tagsága után búcsúzni kényszerülő Törökszentmiklós. A tavasszal már Gergely Mátyás irányította gárda rövid kitérője a harmadosztályban ugyan sok mindenre rávilágíthat, azonban az tény, hogy igen pechesen alakult a szezon számukra: a sérülés- és betegséghullám talán őket érintette a legsúlyosabban csapataink közül, túl vannak egy edzőváltáson, ráadásul a keretük is alaposan kicserélődött a kezdetihez képest. 

Mindenesetre tavasszal öt ponttal többet (13) szereztek, mint az ősszel, akkor még a hajrában elhullajtott igen fontos pontokról nem is ejtettünk szót. Borsodi ellenfelük az elmúlt két meccsen csupán egy egységet gyűjtött, az ősszel viszont 2–0-ra legyőzte a miklósiakat. A TFC keretében Tóth Nándor eltiltásán kívül mindenki hadra fogható. 

Pontszerzésben bízva

A múlt vasárnap kiütéses, 6–1-es vereséget szenvedő Jászberény még mindig az első idei győzelmére hajt... Ragyogó alkalom erre a holnapi, hazai meccse, ahol a Diósgyőr második csapatát látja vendégül. Az ötmeccses veretlenségi szériát felmutató DVTK ellen azonban cseppet sem lesz egyszerű játszani, ráadásul az alapembernek számító Tóth Olivér eltiltás miatt kihagyja a találkozót. Az őszi összecsapásukról a berényieknek lehetnek szebb emlékeik, már csak a 3–2-es sikerük miatt is, amit vélhetően holnap is elfogadnának kitartó szurkolóikkal egyetemben. 

További párosítások:

Vasárnap: Kazincbarcika–Békéscsaba II., DEAC–Salgótarján, BKV Előre–Sényő, Kisvárda II.–Tállya, Eger–Újpest II., DVSC II.–Tiszaújváros, Hidasnémeti–Füzesgyarmat, 17.00

Az NB III. Keleti csoport állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában