Evezés

2022.06.16. 06:56

A Bledi-tavon is jól szerepeltek a szolnoki evezősök

A 66. alkalommal megrendezett nemzetközi bledi regattán számos szolnoki evezős mérette meg magát, illetve ért el igen szép eredményt.

Varga Balázs

Furkó Kálmán (balra) két versenyszámban is rajthoz állt, s az egyikben érmet is szerzett Fotó: MESZ

Számos felnőtt- és korosztályos válogatott állt rajthoz a szlovéniai városban, egész pontosan a Bledi-tavon rendezett háromnapos viadalon. Köztük a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői is számos érmet és jó helyezést szereztek. A felnőttek között a világbajnoki negyedik, U23-as Európa-bajnok, nem mellesleg U23-as vb-harmadik Furkó Kálmán két számban is versenyzett, könnyűsúlyú kétpárban a második, míg kormányos nélküli kettesben a negyedik helyen végzett a győri Szabó Bencével párban. Nyolcasban pedig első helyet szerzett a magyar egység, és a sikerből a szolnoki Pomázi Bálint is kivette a részét, aki emellett a kormányos nélküli kettes B döntőjében a negyedik helyen zárt Domokos Mátyással. 

Az ifjúságiak között is találunk remek eredményeket. Az egyik ilyen Pádár Luca nevéhez fűződik, aki az egypárevezősök között ezüstérmet szerzett, akárcsak a négyes tagjaként Romsics Lili, valamint kormányos nélküli négyesben Kalmár Áron és Pálmai Ágoston. A hölgyeknél nem sokkal maradt le a dobogóról Takó Lilla és Juhász Bianka, mivel negyedik helyen zártak, míg mögöttük szintén szolnoki egység végzett, Horváth Barbara és Kiss Ajna kettőse csapott a célba az ötödik pozícióban. S nemcsak az ifik, hanem náluk még fiatalabbak is vízre tették hajóikat a regattán, amelyen a serdülők között Drá­vucz Dániel és az MTK-s Gott­fried Sámuel duója ezüstérmes helyen fejezte be a küzdelmeket a kétpárevezősök versenyében.

A szolnoki érdekeltségű eredmények:

Felnőttek

Férfiak:

Könnyűsúlyú kétpárevezős, A döntő: ...2. Szabó Bence, Furkó Kálmán (Győr, Szolnok) 

Kormányos nélküli kettes, A döntő: ...4. Szabó Bence, Furkó Kálmán (Győr, Szolnok). B döntő: ...4. Pomázi Bálint, Domokos Mátyás (Szolnok, Danubius Nemzeti Hajós Egylet) 

Nyolcas, A döntő: 1. Hajdú Zsolt, Ujhelyi Mihály, Nagyszokolyai Áron, Szász Gergő, Király Miklós, Szabó Gábor, Pomázi Bálint, Domokos Mátyás, kormányos: Temesi Dominik (Budapest Evezős Egyesület, Arrabona Evezős Klub, MTK, Szeged, Szolnok, Danubius Nemzeti Hajós Egylet) 

Ifjúságiak

Férfiak:

Egypárevezős, C döntő: ...4. Balog Zsombor (Szolnok) Kormányos nélküli négyes, A döntő: ...2. Kalmár Áron, Csizmadia Ádám, Kunstár Simon, Pálmai Ágoston (Szolnok, Győr, Szeged) 

Nők:

Egypárevezős, A döntő: ...2. Pádár Luca (Szolnok) 

Kétpárevezős, A döntő: ...6. Kovács Eszter, Majsa Klaudia (Szolnok, Győr) 

Kormányos nélküli kettes, A döntő: . ..4. Takó Lilla, Juhász Bianka (Szolnok), 5. Horváth Barbara, Kiss Ajna (Szolnok) 

Négyes, A döntő: ...2. Romsics Lili, Volter Réka, Holpert Eszter, Dudás Gabriella (Szolnok, Győr) 

Serdülők

Fiúk:

Kétpárevezős, A döntő: ...2. Drávucz Dániel, Gottfried Sámuel (Szolnok, MTK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában