Végleges a dobogó

2022.06.02. 07:34

A címvédő nyerte meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei harmadosztályt

Hétvégén már a 26. fordulót játszották a megyei harmadosztály pontvadászatában. A lényegi kérdések eldőltek, kialakult az első három helyezett sorrendje.

Sebestyén János

Fotó: MW archívum

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a játéknappal a megyei harmadosztály csapatai is elvonulnak a jól megérdemelt pihenőjükre, az téved. 

Még egy forduló ugyanis pótlásra vár, hiszen az elhalasztott 17. kör mérkőzései még lejátszásra várnak. Mindenesetre azok az összecsapások igazából tét nélküliek lesznek, hiszen a hétvégén kialakult a dobogósok végleges sorrendje: a Jászjákóhalma a Tiszasas elleni négygólos győzelmével matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét, a Nagyiván ugyan játék nélkül, de a neki ítélt három ponttal megszerezte az ezüstérmet, míg a mögötte topogó Jászalsószentgyörgy a Szolnok Fanatic legyőzésével bebetonozta magát a bronzérmet jelentő harmadik pozícióba.

A vereséget szenvedő, de sokáig a dobogóért csatázó Fa­na­tic negyedik pozíciója sincs már veszélyben, függetlenül a záróforduló eredményétől. Mögötte azonban még megy a pozíciós csata a Besenyszög, a Tiszaszőlős és a Tiszasas főszereplésével. Annak ellenére is, hogy az előbbi nem lépett pályára a Nagyiván ellen, utóbbi szintén nem mérkőzött meg a Cibakházával, igaz, nem rajta múlt, míg a Tiszasas a bajnok ellen ugyan tisztesen helytállt, de a vereséget nem kerülhette el.

Újfent nyert a Berekfürdő, amely a sereghajtó Kétpó kétgólos legyőzésével már hatmeccses győzelmi sorozatnál tart, mellyel remek tavaszi idényét koronázza meg. Az alsóházban tanyázó Bánhalma pedig a mögötte álló, a hajrára teljesen széteső Re­be­log együttesét verte meg hazai pályán, így a tizenegyedik helyét nem veszélyezteti semmi és senki.

Sajnos ez a forduló sem hozott teljes játéknapot, hiszen ezúttal két (!) mérkőzés is elmaradt, ami nem fest jó képet sem a csapatokra, sem a bajnokságra nézvést sem.

Eredmények

Szolnok Fanatic–Jászalsószentgyörgy 0–4 (0–1)

Gólszerzők: Molnár D. 3 (24., 49., 53.), Fekete T. (83.) Kiállítva: Lakatos I. (80. – Jászalsószentgyörgy)

Jászjákóhalma–Tiszasas 5–1 (2–1)

Gólszerzők: Kaszab I. (3.), Fekete E. (42.), Nagy Zs. (73.), Nagy S. (78.), Bálint A. (91.), ill. Hábensusz (44.)

Zagyvarékas–Kőtelek 2–2 (2–0)

Gólszerzők: Czibak (22.), Ollári (27.), ill. Kelemen (48.), Mága (65.)

Bánhalma–Rebelog 4–2 (3–1)

Gólszerzők: Jakus D. (19.), Sárközi (22.), Jakus P. (43.), Kurucz (63.), ill. Makara (23.), Barta (85.)

Kétpó–Berekfürdő 0–2 (0–0)

Gólszerzők: Bukovszki (54.), Szőke R. (77.)

A Tiszaszőlős–Cibakháza és a Nagyiván–Besenyszög mérkőzések elmaradtak, mert a vendégek nem álltak ki, így a hazaiak kapták a három pontot 3–0-s gólkülönbséggel.

A jászjákóhalmaiak öröme jogos, hiszen matematikailag is bebiztosították a címvédésüket, tehát újra aranyérmesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában