Kajak-kenu

2022.06.27. 16:55

A tiszafüredi Kiss Eriknek komoly esélye van a világbajnoki indulásra

A szolnoki Holt-Tiszán rendezték meg hétvégén a kajak-kenu második számú válogatót, amelyen vb és Eb kvalifikációt szerezhetnek versenyzőink.

Varga Csaba

Kiss Erik Fotó: mkksz.hu

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub hölgy versenyzői közül Csikós Zsóka több számban, egyesben és párosban is rajthoz állt. Legjobb eredményét 1000 és 5000 méteren érte el,  ahol egyaránt a harmadik helyet szerezte meg. 

Párosban Kőhalmi Emesével (Kovács Katalin. Akadémia) az oldalán a negyedik helyen ért célba. Klubtársai közül Zupkó Vanda 1000 méteren a nyolcadik, míg a 200 méteres sprint távon a hatodik helyen végzett. A férfiak soraiból Gál Péter 500 méteren a hetedik, míg Tamási Zsombor a nyolcadik helyen zárt. Ugyancsak 500 méteren párosban Gál Péter–Béke Kornél (KSI) az ötödik, Tamási Zsombor–Kós Benedek (MTK) duó pedig a kilencedik helyet könyvelhette el.

Jól szerepeltek a City-Gas Tiszafüred fiatal kajakosai is. Közülük a Pardi Viktória–Kulcsár Csenge páros 1000 méteren a harmadik, 200 méteres távon pedig a negyedik helyen végzett. Szabó Lili pedig 200 méteren a hetedik helyen ért célba. A fürediek közül a legjobb eredményt a parakajakos olimpiai nyolcadik és Eb hatodik, Kiss Erik érte el, aki megnyerte a KL3 kategóriában a 200 méteres versenyt, így komoly esélye van a világbajnoki indulásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában