Kosárlabda

2022.06.28. 18:45

Idén is elismerték a megyei kosárlabda-bajnokság legjobbjait

Megtartotta szokásos évadzáróját a Szolnok megyei kosárlabda-szövetség, az eseményen az értékelések mellett elismerték a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok, csapatok és sportszakemberek munkáját.

Varga Csaba

Idén Vajó János (jobbra) kapta a Tiboldi Tibor-díjat

Fotó: Hunbasket.hu

A minapi rendezvényen előbb Tóth Viktor ügyvezető köszöntötte a megjelenteket. Majd a szokásoknak megfelelően Balogh László, a szövetség elnöke mondta el évértékelőjét.

– Nehéz feladat jutott ma számomra, mert egy olyan szezont kell értékelnem, amit talán joggal lehet nevezni egy „kompbajnokságnak” – idézte az elnököt a hunbasket.hu. 

– Igen, hiszen a pandémia utáni feltámadást követő időszakból egy normál bajnokságba való visszatérés útján voltunk és vagyunk.

Balogh László külön kitért a hölgyek szerepére is: – Tudjuk, őket nehezebb a sportág kötelékében tartani, de talán egy-két klubunk sem követett el mindent a megtartásuk érdekében. Ha már a hölgyeknél tartok, azért sikerről is be tudok számolni, hiszen tizenegy év után ismét elindult felnőtt női bajnokságunk, hat csapattal. Komoly energiát fektettünk a létrehozásába, megérte. 

A pandémiás helyzetet követően megrendeztük a 3kontra3 amatőr és nyílt bajnokságot, valamint különböző korosztályok számára tíz felkészülési tornát is beiktattunk a programba. Nagy munkát végeztek az idén is munkatársaim, nélkülük elképzelhetetlen lett volna a működésünk.

Ezt követően a klubok képviselői vehették át az elismeréseiket. 

Különdíjasok

A legeredményesebb férfi szakosztály: Szolnoki Olaj KK
A legeredményesebb női szakosztály: Nagykőrösi Sólymok
Az év edzője: Nyeső-Falusi Tünde
Az év játékvezetője: Fenyvesi Zénó
Tiboldi Tibor-díj: Vajó János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában