Kosárlabda

2022.06.02. 07:00

Osztályt váltottak a ceglédi fiúk

Az elmúlt évadban a csalódást keltő harmadik helyen végzett a Ceglédi KE kosárcsapata az NB I/B Zöld csoportjában, a mostani szezonban viszont kitettek magukért, hiszen megnyerték a bajnokságot, így ősztől már a Piros csoportban szerepelhetnek. A sikeres idényről Tóth Tamás edzővel beszélgettünk.

Varga Csaba

Tóth Tamás igyekezett jó tanácsokat adni a játékosoknak, például Erdei Márknak Fotó: hunbasket.hu

Azt tudni kell, hogy a ceglédi legénység a sportcsarnokuk rekonstrukciója miatt immár második éve a szolnoki Tiszavirág Arénában játssza a hazai meccseit.

Lehet mondani, hogy a fiúk otthon érzik magukat a ti­sza­li­ge­ti létesítményben, hiszen a csapat nagy része az Olaj utánpótlásában nőtt fel, sőt közülük többen a piros-feketék fel­nőtt­csa­pa­tá­ban is szerepeltek az elmúlt években.

Tóth Tamás edző tavaly nyáron szerződött Ceglédre, előtte évekig Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen dolgozott, de megfordult egykoron az Olaj KK utánpótlásánál is.

Hosszú volt az évad, sokat dolgoztunk a sikerért, de mint az eredmények is mutatják, megérte a sok munka, amit belefektettünk

– kezdte a 36 éves szakember.

– Tavaly nyáron sikerült egy jó szerkezetű és kiváló szellemű együttest összeraknunk. Természetesen mindenkinek megvolt a helye és feladata a csapatban, a mérkőzéseken igyekeztünk elosztani a játékperceket, a kulcsembereink átlagban 26 percet töltöttek a pályán. Ezzel sok sérülést is el tudtunk kerülni, emellett a betegségek is elkerültek bennünket a szezonban. Lehet mondani, hogy a Tiszavirág Aréna egy igazi oroszlánbarlang lett, hiszen a vendégek rendre lógó orral távoztak a létesítményből. És egyre több szolnoki kosárlabdabarát látogatott ki a ceglédi csapat meccseire.

 

– Nem dicsekvésképpen mondom, de tény, hazai pályán veretlenek maradtunk, egyébiránt harminchat mérkőzést vívtunk, ebből harmincegyet megnyertünk. Nem sűrűn szokott előfordulni, de mi a play­off­ban mindegyik párharcot söpréssel nyertük meg. Az alapszakasz-találkozóinkra is szép számmal látogattak ki a nézők, az Újpest elleni döntőn viszont már legalább hétszáz szurkoló előtt, nagyon jó hangulatban játszottunk.

– Egyénileg senkit nem szeretnék kiemelni, hiszen a siker a csapat diadala volt, Berkics Mátétól Tóth Zoliig mindenki megtette a magáét. Lázár László elnök úr és stábja pedig biztosította a hátteret a nyugodt munkához. Most pihenő lesz, aztán augusztus elején elkezdjük, hiszen a Piros csoportban is jól akarunk szerepelni, többek között régiórangadót fogunk játszani az elmúlt évadban döntős Jászberénnyel.

A Ceglédi KE csapatának tagjai

Játékosok: Berkics Máté, Csaba György, Csákvári Csaba, Erdei Márk, Herendic Dominik, Kis Levente, Kovács Bálint, Kozma Péter, Mészáros Máté, Nikola Micev, Orbán Péter, Pinney Márton, Rékasi Bojta, Szabó Norbert, Tóth Norbert, Tóth Zoltán. Vezetőedző: Tóth Tamás. Edző: Szepsi Gina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában