Kosárlabda

2022.06.15. 06:57

Öten rendelkeznek egyelőre szerződéssel a Szolnoki Olajbányásznál

Már csak az érmekért küzdenek a csapatok a legfelsőbb osztályban. A Szolnoki Olajbányász számára idén a bajnoki negyeddöntő jelentette a végállomást. Igaz, a piros-feketék elhódították a Magyar Kupát áprilisban, de a bajnokságban szurkolóikkal egyetemben többre és jobbra vágytak az ötödik helynél.

Varga Csaba

Bojan Szubotics (labdával) a következő évadban is az Olajbányászt erősíti Fotó: Kovács Péter/NS

Természetesen a klub háza táján nem állt meg az élet, javában tart a következő évad tervezése. A hivatalos bejelentések azonban még váratnak magukra. Ami konkrétum, hogy az érvényes szerződéssel bíró Gas­per Potocnik vezetőedző által irányított stáb felel majd a szakmai munkáért a következő évadban is. A játékosok közül Pallai Tamásnak, Rudner Gábornak, Pongó Máténak, Gilszki Eriknek és Bojan Szuboticsnak a jövő szezonra is szól a szerződése a klubbal. Társaik sorsáról is várjuk az információkat. 

A játékosszerződéseknél sokat nyomhat a latba, hogy a csapat indulhat-e a FIBA Európa-kupában. 

Elvileg csak a bajnokság első négy helyezettje jogosult a nemzetközi kupaindulásra. Ám ha visszaemlékszünk, 2017-ben szintén az ötödik helyen zárt az Olaj, mégis indulhatott a kupaküzdelmekben. Mindezzel kapcsolatban a hetekben várható döntés. Amit biztosra vehetünk viszont, hogy a szolnokiak saját nevelésű kosárlabdázóját, Zsíros Pétert már nem fogja érinteni a nemzetközi szereplés, ugyanis a magasbedo­bó a ZTE soraiban folytatja pályafutását. 

A 27 esztendős, 200 cm magas játékos a 2015–16-os idényben Szolnokon mutatkozott be az élvonalban. Majd négy szezonon át az Oroszlány csapatában játszott. Se­bast­jan Krasoveccel, a ZTE KK új vezetőedzőjével is együtt dolgozott az OSE-nál. A magas­be­do­bó az elmúlt két szezonban ismét az Olajban szerepelt, azonban a mostani évadban sérülése miatt mindössze 22 mérkőzésen jutott szóhoz a piros-feketék soraiban, s átlagban 11 percet játszott, pontátlaga 2,7 volt. 

A ZTE honlapján a kék-fehérek friss vezetőedzője, Se­bastjan Krasovec ekképp nyilatkozott Zsíros Péterről. 

– Nagyon örülök, hogy Peti csatlakozik hozzánk – mondta a szlovén szakember. 

– Két szezonon keresztül dolgoztam vele Oroszlányban. Nagy munkabírású, jól dobó játékos, aki mindig százszázalékos teljesítményt akar nyújtani, és olyan karakterű kosaras, akire szükség van a csapatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában