Lábtoll-labda

2022.06.27. 06:55

Újszászi győzelmek

Mindhárom versenyszámban a vendéglátók diadalmaskodtak a 22. páros lábtoll-labda-bajnokságon, amelyet Újszászon rendeztek meg a napokban. Mindemellett egyéniben ranglistaviadalon álltak háló elé az érdekeltek.

Varga Csaba

A dobogó tetején a Tóth Gábor (balra)–Herczeg Gábor páros, amely nyolcadik győzelmét könyvelhette el az ob-n Fotó: Fehér János

Iskolai és egyébb elfoglaltságok miatt a várnál szerényebb mezőny nevezett az újszászi országos bajnokságra.  A férfi párosok mezőnyében is voltak hiányzók, de a korábbi évek bajnokai, a legjobb nagykanizsai és újszászi kettősök, a feltörekvő pusztaszeriek és cserszegtomajiak is pályára léptek, míg a dunaújvárosiak első alkalommal indultak.

 Természetesen mindenki a címvédőként induló hétszeres bajnok Herczeg Gábor–Tóth Gábor kettős skalpjára pályázott. A nagykanizsaiak vb hatodik helyezett Huszár Emil, Lukács Márton duója az elődöntő első játszmájában 23:11-re nyert a hazaiak ellen. A második játszmát lendületesen kezdték, Tóthék, végül 21:18-as sikerükkel egyenlítettek. A harmadik szettet viszont már könnyedén 21:13-ra nyerték a házigazdák. A döntőben is nagykanizsai fiatal, bombaerősen szerváló és talpaló Horváth Gergő, valamint a rutinos Takács Endre kettős sem tudta Herczegéket megállítani, akik két szettben simán nyertek, nyolcadik páros bajnokságukat nyerték, ebből 2015 óta hetet megszakítás nélkül.

A nőknél a pusztaszeriek távollétében Farkas Lilla–Kovács Evelin révén játszmaveszteség nélküli könnyű hazai siker született. A második számú újszászi páros – Diós Letícia, Kovács Brigitta – a cserszegtomaji Gyalog Csenge–Udvari Boglárka elleni három szettes sikerével az ezüstérmet is Újszászon tartotta. 

A vegyes páros döntőjében a Herczeg Gábor–Farkas Lilla kettős első szettet nagy csatában megnyerte, míg a másodikat elveszítette a Tóth Gábor–Kovács Evelin páros szemben, a döntő játszmában azonban a jól védekező Herczeg–Farkas duó nyert 21:15-re.

A párosok után férfi és női egyéni ranglistaversennyel folytatódott a program. A nőknél Németh Barbara megszakította az újszászi győzelmi sorozatot, és két sima szettben legyőzte a sérüléssel bajlódó Farkas Lillát. A férfiaknál a selejtezők során Herczeg Gábor és Tóth Gábor alaposan elpáholta ellenfeleit. A sokadik döntőjüket egy nappal a 40. születésnapja előtt első sorban kiváló erőnlétének köszönhetően, Tóth Gábor nyerte két játszmában. 

Eredmények: 

Férfi páros (16 induló): 1. Herczeg Gábor–Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Horváth Gergő–Takács Endre (Nagykanizsa), 3. Huszár Emil–Lukács Márton (Nagykanizsa), Fehér Zsolt–Simon Márk (Pusztaszer)

Női páros (5):  1. Farkas Lilla–Kovács Evelin (Újszászi VVSE), 2. Diós Letícia–Kovács Brigitta (Újszászi VVSE), 3. Gyalog Csenge–Udvari Boglárka (Cserszegtomaj)

Vegyes páros (10): 1. Herczeg Gábor–Farkas Lilla, 2. Tóth Gábor–Kovács Evelin, 3. Nagy Mátyás–Gyalog Csenge (Cserszegtomaj) és Simon Márk–Buki Napsugár (Pusztaszer)

Férfi egyéni (23): 1. Tóth Gábor, 2. Herczeg Gábor, 3. Fehér Zsolt, Horváth Gergő

Női egyéni (9): 1. Németh Barbara (Pusztaszer), 2. Farkas Lilla, 3. Kovács Brigitta, Udvari Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában