Kosárlabda

2022.07.25. 16:32

Amerikai irányítót igazolt az Olaj

Az együttes harmadik légiósa az amerikai Jabril Durham, aki néhány éve már letette névjegyét a magyar ligában.

Rózsa Róbert

A 28 éves Jabril Durham a PVSK színeiben már bizonyított az NB I.-ben, a mostani szezont már az Olajban kezdi

Fotó: fiba.hu

Szerződtette a Szolnoki Olajbányász az amerikai irányítót, Jabril Durhamet. Neve ismerős lehet, hiszen a 2017–2018-as szezonban a PVSK csapatát erősítette, méghozzá 16 pontos és 7 gólpasszos átlaggal.

Egy komoly pedigrével rendelkező játékost szerződtetett tehát az Olajbányász, aki fontos láncszeme lesz a gárdának

– közölte az átigazolással kapcsolatban az Olajbányász.

– A szakmai stáb véleménye szerint Pongó Mátéval ők felelhetnek majd a támadások szervezéséért, irányításáért. Durham kiválóan szolgálja ki a társakat, igazi csapatjátékos, de szükség esetén természetesen a pontgyártásból is ki tudja venni a részét. Lényeges, hogy képes vezérként összefogni a védekezést, energiát adni a többieknek. A klub vezetősége, edzői stábja már nagyon várja, hogy megkezdhesse vele a közös munkát – írták.

Jabril Durham a sikeres pécsi szezont követően egy rövid görög kitérő után a VTB Ligában szereplő VEF Rigához igazolt, itt 8 pontos és 6 gólpasszos átlagot hozott össze, ezt a belga Belfius Mons-Hainaut csapatánál töltött szezon követte, velük a FIBA Europe Cupot is megjárta, itt közel 17 pont és 6 gólpassz került átlagban a neve mellé. A 28 éves, 185 centiméter magas irányító a tavalyi idényét a bundesligás Hamburg Towelsnél kezdte, de zárni már az olasz A-ligás Fortitudo Bologna színeiben zárta 7 pontot és 5 gólpasszt átlagolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában