Labdarúgás

2022.07.31. 14:50

Gólgazdag döntetlennel kezdett a Berény a Vasas II. ellen

A Vasas második csapata ellen kezdte meg az NB III.-as szezont a Jászberény. Német Gyula legénysége három gólt szerezve hozott el egy pontot Angyalföldről.

Rózsa Róbert

Nagyot játszott a Berény a Fáy utcában

Fotó: Facebook.com / Vasas FC

Alaposan tévedett, aki "szezon eleji", lagymatag futballt várt a berényiek július 31-ei, vasárnap 11 órai idénykezdetére. Az elsőre kedvezőtlennek tűnő időpontra ugyanis jótékony felhők és hűvös idő érkezett az Illovszky Rudolf Stadionba, ahol a Vasas II. fogadta a Jászberényi FC-t az NB III. Keleti csoportjának első fordulójában. A kánikula tehát elmaradt, az eső mellé viszont góleső érkezett.

Igaz, sokáig úgy tűnt, a Vasas örülhet majd a kilencven perc végén.

Az angyalföldiek ugyanis már a 12. percben vezetéshez jutottak Kovács Dominik révén, aki egy beadást követően talált a hálóba. Ráadásul a 18. percben mindjárt meg is duplázták előnyüket a hazaiak, egy kapu előtti kavarodásból Vida Máté lőtt gólt (2–0). És ugyan a 17 esztendős Varga László a 34. percben góllal hálálta meg, hogy kezdőként léphetett pályára, a kétgólós Vasas-előny még a félidő előtt visszaállt. A hazaiak ugyanis tizenegyeshez jutottak, amelynek elvégzéséhez az a Géresi Krisztián állt oda, aki szombaton még az NB I.-es csapatban a Kecskemét ellen lépett pályára. Géresi nem is hibázott: 3–1.

Német Gyula a forduláskor frissített csapatán: pályára küldte a nyáron visszatérő Fejes Jánost és Ludasi Martint is.

Ám a meccset végül nem ők, hanem a csapatkapitány, Szöllősi Ferenc hozta vissza, aki előbb egy átlövésből volt eredményes a 74. percben, négy perccel később pedig egy büntetőt váltott gólra, ezzel beállította a 3–3-as végeredményt.

Gratulálok a csapatnak a második félidőben nyújtott teljesítményhez, mert elhitték, hogy pontot szerezhetnek, és meg is csinálták

– mondta hírportálunknak a lefújást követően Német Gyula, a berényiek vezetőedzője. Hozzátette, az újonnan érkező játékosok némelyikének van még lemaradása, ezen dolgozniuk kell. De – mint mondta –, azon lesznek, hogy mielőbb összeszokjanak, és minél eredményesebben játsszanak. 

Vasas II.–Jászberényi FC 3–3 (3–1)

Budapest, 200 néző

Vezette: Holczbauer Flórián (Gyürüsi Péter, Volentics Erik János)

Vasas II.: Uram – Hosszú, Puskás, Huszár, Enyedi, Farkas B. (Bebők, 80.), Géresi (Nemes, 45.), Vida, Pócs, Faragó, Kovács D.(Rab, 60.) Edző: Harmati Tamás.

Jászberény: Menczeles – Perevuznik, Horváth A., Sárossy – Muhari (Fejes, 46.), Kis G., Szöllősi, Nagy Sz. – Borics (Ludasi, 46.), Remili, Varga L. (Kurunczi, 65.). Edző: Tasi Zoltán, Német Gyula.

Gólszerzők: Kovács D. (12.), Vida (18.), Géresi (45.), ill. Varga L. (34.), Szöllősi (74., 78.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában