Kézilabda

2022.07.08. 06:55

Hazatér Ceglédre Császár Gábor

Császár Gábor 845 gólt lőtt a válogatottban, tagja volt az athéni és a londoni olimpián egyaránt negyedik helyezett csapatnak is.

Rózsa Róbert

Foto: Illusztráció/Shutterstock

A 247-szeres válogatott irányító az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban jelentette be, hogy a férfi NB I.-be visszajutó Ceglédi KKSE szakmai igazgatójaként folytatja pályafutását. Sokévnyi légióskodás után a kiváló képességű sportember így indokolta hazatérését. 

– Sokan kétkedve fogadták a döntésemet. Azt érzem, hogy még tanulnom, fejlődnöm kell. Ez a klub, azt gondolom, nagyon sokat tud profitálni abból, hogy én itt vagyok. Ez egyfajta win-win szituáció lehet – nyilatkozta. 

Arra a kérdésre viszont, hogy befejezi-e aktív pályafutását, nem tudott határozott nemmel felelni. Ugyanakkor jelezte, úgy próbálták összeállítani a ceglédi keretet, hogy ne kelljen beszállnia. 

A klasszis Dunaújvárosban kezdte pályafutását, majd a dán Viborg gárdáját erősítette. Ezt követően megfordult a spanyol Teka Cantabria, valamint a francia Chambéry csapataiban, mielőtt hazatért a Veszprémbe. Innen a PSG-be igazolt, majd a svájci Ka­det­ten Schaffhausenben, illetve legutóbb egy súlyos sérülés után az Amicitia Zürichben szerepelt. A válogatottban 845 gólt lőtt, tagja volt az athéni és a londoni olimpián egyaránt negyedik helyezett csapatnak is. Világbajnokságon hatodik, Európa-bajnokságon két nyolcadik hely a legjobb eredménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában