Profik vakáción

2022.07.13. 19:55

Így nyaralnak a Jászkunság ismert sportolói

Tombol a nyár, a sportélet pedig még nem indult be igazán. Hírportálunk arra volt kíváncsi, hogy a megyeszerte ismert sportemberek hogyan próbálnak feltöltődi, hol pihenik ki az elmúlt szezon fáradalmait.

Varga Csaba

Az Olajbányász kosarasa, Rudner Gábor igyekszik feltöltődni vakációja közben Beküldött fotó

Nem titok, hogy a két kosárlabdázó Rudner Gábor és Kányási Veronika egy párt alkotnak, mindketten Magyar Kupa-győzelemnek örülhettek az elmúlt évadban. Aki nem tudná, Gábor az Olajbányász, míg Vera a Diósgyőr csapatával nyert trófeát a tavasszal.

– Idén Montenegróban, az  Adriai-tenger partján, Tivat hangulatos városában töltöttük egy hetet Verával  – mondta hírportálunknak a huszonnégy esztendős Gábor. – Közben találkoztunk csapattársainkkal, Bojan Szuboticcsal és Milica Jovanoviccsal.  Talán mondani sem kell, hogy nagyon jól éreztük magunkat!

Kirándultunk, fürdőztünk és nem utolsósorban sokat beszélgettünk. Kár, hogy hamar elrepült az egy hét...

– Most már ismét Szolnokon vagyunk. Sportolóként sokat nem lazíthatunk, és nagyon nem engedhetjük el magunkat, ezért a kondizás és futás is szerepelt a programunkban. Július végén azért még egy egyhetes nyaralás Balatonudvariban belefér a szünidőbe. Várhatóan augusztus elején elkezdjük a felkészülést a következő évadra – mesélte az Olajbányász kosárlabdázója.

Megkérdeztünk egy futballedzőt is, hogy sikerült-e a rövid szünetben beiktatni egy kis pihenőt a családdal.

– Nem volt könnyű az elmúlt időszak, ezért ránk fért egy kis lazítás... – kezdte Dorcsák Zoltán, a Tiszafüredi VSE NB III.-as labdarúgócsapatának edzője.  – Hosszú nyaralásról szó sem lehetett, de egy hétre ismét elutaztunk Albániába. A Durres melletti Qerretben béreltünk ki egy apartmanházat a családunkkal. Megmondom őszintén, biztosra mentünk, ugyanis negyedik alkalommal jártunk már ebben a festői országban, ahol nagyon kedvesek az emberek, és mindig süt nap.

Három gyermekünkkel megkóstoltuk a tengeri finomságokat, kirándultunk, búvárkodtunk, igyekeztünk tartalmasan eltölteni az hetet, ami sajnos hamar eltelt.

– Június végén pedig csapatunkkal nekiláttunk a munkának, hiszen ismét hosszú szezon előtt állunk. Július utolsó napján elrajtol a bajnokság, a következő hónapban pedig bajnoki és kupameccsek sora vár ránk – sorolta a vakáció utáni teendőket a szakember. 

A Tiszafüredi VSE focicsapatának edzője, Dorcsák Zoltán Albániában nyaralt családjával Beküldött fotó

A Szolnoki Dózsa vízilabdakapusa, Bányai Márk tavasszal még azt hitte, hogy a nyáron az Universiade-válogatott soraiban, Kínában fog szerepelni. Az egyetemi játékokat azonban ismét elhalasztották –  mindez nem azt jelenti, hogy vízipóló nélkül telnek el a huszonkét esztendős kapus mindennapjai.

– Kondizás, úszás és némi játék is szerepel az egyéni programjaim között – újságolta hírportálunknak Márk, aki a nyáron újabb egy évre kötelezte el magát a szolnoki klubhoz. – Ráadásul a nyáron vizsgáim is voltak a Testnevelési Egyetemen, úgy hogy olyan túl sok időm nem volt idáig a nyaralásra.

A napokban viszont eljön a lazítás ideje, barátnőmmel repülőre szállunk, és megsem állunk Dubajig. Városnézés, fürdőzés és egy szafaritúra szerepel a programunkban egy héten át.

– Aztán a hónap utolsó hetében már ismét a vízilabda fogja játszani a főszerepet, nekilátunk majd a felkészülésnek. Leginkább Szolnokon fogunk dolgozni, a kétkapus edzőmeccsek mellett egy nemzetközi tornán indulunk majd Nagyváradon – tekintett előre a Szolnokon játszó pólós.

A Szolnoki Dózsa vízilabdakapusa, Bányai Márk meg sem áll Dubajig
Forrás: Koncz György/NS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában