Dilemma

2022.07.12. 06:55

Pályafutása befejezésén gondolkodik az Európa-bajnok szolnoki cselgáncsozó

„Az év végén majd meglátom, hogy mennyi motiváció van bennem, és eldöntöm, hogyan tovább...” – jelentette ki a szolnoki származású Karakas Hedvig a számára nem túl jól sikerült budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal után.

Varga Balázs

Karakas Hedvig (kékben)

Fotó: Illyés Tibor

Karakas Hedvig ott volt a olimpiai kvalifikáció első európai állomásán, a budapesti Grand Slam verseny mezőnyében, mégpedig a hatvanhárom kilogrammos súlycsoport tagjaként. A Budapesti Honvéd SE versenyzője a harminckettő között a német Annabelle Winzig ellen kezdte meg szereplését, akit egyik kedvenc technikájával, karfeszítéssel győzött le, így továbblépett a következő körbe.

A nyolcaddöntőben azonban már nem járt sikerrel, amikor a japán Horikava Megumival csapott össze. A rendes mérkőzésidő hajrájáig csak intéseket ítélt a bíró, majd – ahogy az MTI tudósításából kiderül – néhány másodperccel a vége előtt az Ázsia-bajnokság harmadikja felkapta a vb-bronzérmes magyart, aki sokáig lógott a hátán, majd miután ellenfele letette őt, rögtön feldöntötte Horikavát. A bíró ippongyőzelmet jelzett, a szolnoki születésű dzsúdós boldogan suhintott öklével a legevőbe, csakhogy videózás következett, ennek végén pedig eltörölték az ippont, így folytatódott a küzdelem. A hosszabbításban két perc elteltével földharcba bonyolódtak a felek, ellenfele leszorította a BHSE versenyzőjét, így végül ő ünnepelhetett.

– Úgy éreztem, hogy megvolt az indítás, de amikor láttam, hogy videóznak, már készítettem fel magamat belül, hogy folytatás lesz. De majd csak akkor tudok biztosat, ha én is visszanézem az akciót.

Belülről jó meccsnek tűnt, sajnálom, hogy így alakult

– nyilatkozta Hédi az összecsapás után, majd jövőjéről is beszélt. – Braun Ákos kapitánnyal és az edzőmmel, Toncs Péterrel hamarosan megbeszéljük, hogy elindulok-e a jövő héten Zágrábban. Utána az októberi, taskenti világbajnokságig egy hosszabb szünet következik a versenynaptárban, amit a pihenésre és a felkészülésre tudok fordítani.

Aztán az év végén majd meglátom, hogy mennyi motiváció van bennem, és eldöntöm, hogyan tovább...

A 2020-as, prágai Európa-bajnoki aranyérmét még ötvenhét kilogrammban elérő cselgáncsozó elmondta, hogy nem szeretne visszatérni hatvanhárom kilogrammból a kisebb súlycsoportba.

– Ez szóba sem jöhet, nem tudnám folyamatosan tartani a versenysúlyomat, és egészségkárosító hatása is lenne. Vagy hatvanháromban folytatom, vagy sehol... – zárta szavait a szolnoki származású Európa-bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában