Evezés

2022.07.29. 06:55

Szolnoki éremesélyes is utazik a kontinensbajnokságra

Tizenkét magyar evezős száll vízre az augusztusi, németországi Európa-bajnokságon, ahol éremesélyes hajóinkban szolnoki versenyzőért is szoríthatunk.

Rózsa Róbert

Illusztrációfotó / Furkó Kálmán (balra) és Szabó Bence Fotó: Czucz Bence/MESZ

Megvolt csütörtökön a bejelentés: hét egységben tizenkét magyar evezős küzd majd a müncheni Európa-bajnokságon, amelyet augusztus 11. és 21. között a multisport kontinensbajnokság keretén belül rendeznek. A tucatnyi Eb-kerettag közül pedig három szolnoki kötődésűért is szoríthatunk: a megyeszékhelyen versenyző Furkó Kálmánnak, valamint a szolnoki származású, de a budapesti Pénzügyőr kötelékéhez tartozó Simon Bélának és Juhász Adriánnak.

Szolnokon készülnek a fiúk, jól is szerepeltek idén, ezért bizakodva várjuk az Eb-t

– mondta hírportálunknak a válogatott szövetségi kapitánya. 

Molnár Dezső elmondta, a sportolók jelenleg apróbb betegségekkel küzdenek, szerencsére nem Coviddal. Ez nehézkessé teszi a felkészülést, de bíznak benne, hogy nem okoz majd nekik komoly gondot. 

– Az edzésidők alapján a Szabó Bence és Furkó Kálmán alkotta könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes az első három hely valamelyikére esélyes. Míg a Simon–Juhász kettesnél a világbajnoki kvótaszerzés a cél, amelyhez az 1–11. hely valamelyikét kellene megkaparintani – mondta Molnár Dezső. 

Erre a kapitány szerint jó esélyük van, hiszen már a világkupán is kilencedikként értek célba.

Az Eb-n egy női és hat férfiegységet indítanak, ezek közül öt szerepel az olimpiai programban. A szolnoki érintettségű párosok mellett férfi egypárban a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz indul, aki a királyszámban tavaly tizedik helyen zárta az ötkarikás játékokat. Kétpárban Bácskai Máté és Szabó Márton is képviseli a magyar színeket, illetve a könnyűsúlyúaknál Galambos Péter és Tamás Bence is, míg egypárban Szigeti Roland indul. A nőknél egyedül a kétpárra neveznek a magyarok, akiket Preil Vivien és Krémer Eszter képvisel majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában