Jászapáti

2022.08.06. 16:23

A Budapest Honvéd támogatásával folytatódik a munka a birkózó szakosztályban

Jelentős szakmai támogatást ad a neves fővárosi klub.

Illés Anita

Az utánpótlás nevelést is támogatja a közös munka

Fotó: Illés Anita

A birkózás népszerűsítése, az utánpótlás erősítése, valamint a szakmai munka támogatása érdekében kötött együttműködési megállapodást a Budapest Honvéd Sportegyesület Birkózó Szakosztálya és a Jászapáti VSE Birkózó Szakosztálya. Az erről szóló dokumentumokat szombaton ünnepélyes keretek között írták alá Jászapátin. 

– Az együttműködés célja a tizennegyedik életévüket be nem töltött diák, serdülő korosztályú sportolók edzéslehetőségeinek megteremtése – mondta az eseményen Orbán Győző, a Budapest Honvéd SE Birkózó Szakosztályának vezetője. Ezenfelül a hazai és külföldi edzőtáborok, versenyek megszervezése is fontos feladat. 

Az együttműködési megállapodást Zsidei Gábor (balra), a Jászapáti VSE elnöke és Balogh Vilmos, a Budapest Honvéd SE Birkózó Szakosztályának igazgatója írta alá
Forrás: Illés Anita

Pócs János országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy az együttműködésnek köszönhetően a jövőben más dinamikával, új lendülettel működik majd a jászapáti birkózó szakosztály. 

– A fiatalok jelentik a jövőt a város és az ország építésében egyaránt. Fontos, hogy  sportoljanak, tanuljanak és példát mutassanak. A szőnyegen azt is megtanulják, hogy legyen bennük önbecsülés és tisztelet az ellenfél iránt – hangsúlyozta a honatya. 

A rendezvényen tiszteletdíjban részesült Pócs János országgyűlési képviselő, Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere és Lóczy Tibor, a jászapáti birkózó szakosztály elnöke. Megtisztelte az eseményt Balogh Vilmos, a Budapest Honvéd SE birkózó szakosztályának igazgatója és Tóth István kétszeres világbajnok birkózó, a jászapáti szakosztály tiszteletbeli elnöke is. 

Az együttműködési megállapodás aláírása után meghívásos gyermek birkózó versenyt tartottak, melynek célja a gyerekek edzettségi állapotának felmérése, valamint az őszi versenyre való felkészülés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában