Evezés

2022.08.17. 06:55

A szolnoki evezősök már a párizsi futamokat várják

A csapat sokkal jobban felkészült, mint a tavalyi évben.

Polák Boglárka

Fotó: Czucz Bence/MESZ

Már korábban beszámoltunk arról, hogy három szolnoki fiatalra is büszkék lehetünk az müncheni Eb-n elért eredményükért. A Juhász Adrián–Simon Béla páros összesítésben kilencedik, míg Furkó Kálmán és a Győr színeiben versenyző társa, Szabó Bence első lett kormányos nélküli kettesben. Utóbbi párosnak a török és szlovén egységek mellett biztos helye volt a dobogón, de magas elvárásaik révén, az első helyet tűzték ki maguknak célul. 

– Számítottunk arra, hogy a szlovénok gyorsak, de mi általában a pálya második felében szoktuk biztosítani a helyünket, tehát nem estünk kétségbe. Ezer után emeltünk, és ki tudtunk alakítani egy magabiztos előnyt, amit aztán sikerült tartani a végéig – nyilatkozta az immár kétszeres Európa-bajnok Furkó Kálmán. 

Egyértelműen csak egy eredmény volt számunkra elfogadható, az aranyérem megszerzése

– tette hozzá. 

A könnyűsúlyú kettes ugyan már nem olimpiai szám, jól teljesített benne a magyar egység, s nagy öröm volt, hogy a futam végén a magyar himnusz hangzott el. 

– A csapat sokkal jobban felkészült, mint a tavalyi évben, és ez jól látható volt a döntőben. Gyakorlatilag ötszáz méter után nem tudták veszélyeztetni az előnyüket – mondta Molnár Dezső, szövetségi kapitány. 

– Ez a szám már nem szerepel az olimpiai programban, ezért veszített népszerűségéből – kezdett bele Szabó Bence – amikor kijött a nevezési lista, csalódottak voltunk, reméltük, hogy az olasz és német egységek is indulni fognak, de aztán nem állt rajthoz senki tőlük. Bízunk benne, hogy a szeptemberi vb-n már többen fognak majd nevezni. Juhász Adrián és Simon Béla a pandémia miatt a tavalyi évben lemaradtak a kvalifikációs versenyekről, így az olimpián nem tudtak részt venni. Ennek ellenére most mindent beleadva készülnek a párizsi futamokra. 

– Az olimpiai számban versenyző magyar páros az elmúlt öt évben nem tudott ilyen rangos helyen végezni kontinensbajnokságon. Mióta visszakerültek Szolnokra a fiúk, nagyon sokat dolgoztak – részletezte hírportálunknak Molnár Dezső.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában