Labdarúgás - Megye I.

2022.08.19. 06:55

A Tiszazugba kerülhet a bajnoki cím, nagy harc lehet a bentmaradó helyekért

Pénteken rajtolnak a megyei első osztály 2022–2023-as küzdelmei. A vetélkedés jövő május 27-éig tart, és hogy ki lesz a bajnok, az 30 forduló alatt dől el.

Rózsa Róbert

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Megfújják a kezdősípszót pénteken az új idény első megye I.-es találkozóin. Tizenhat csapat 30 fordulóban dönti el a helyezések sorsát. 

Kunhegyes ESE–Jánoshida SE, Péntek, 17.30

Oda-vissza 3–1. Így alakult a Jánoshida és a Kunhegyes két tavalyi összecsapása, amelyeken mindkétszer a jászságiak kerekedtek felül. Jogosnak tűnhet tehát, hogy a kunhegyesiek revansot vennének, ehhez viszont a Hidának is lesz egy-két szava. A csapatok az előző idényben közvetlen riválisok voltak, a Jánoshida SE 13., a Kunhegyes ESE 14. helyen végzett, hovatovább legutóbb is egymás ellen kezdték a bajnokságot.

Mesterszemmel:

Szabó György, a Kunhegyes edzője: – A legnagyobb hangsúlyt idén az első osztályban maradásra fektetjük, bár a mostani szezonban illene előrébb végeznünk, mint legutóbb. A legjobb az lenne, ha az idény végi tabellán többen lennének mögöttünk, mint előttünk. Viszonylag jól fel tudtunk készülni a nyáron. Bár az együttestől távozott Faragó Attila edző, valamint Kormány Péter és Mester Máté, de hat új játékosunk – Varga Bence, Farkas Zoltán, Rózsa Sándor, Nagy Richárd, Varga Milán, Varga Viktor és Andusek József – is van. Talán egy picit erősebbek vagyunk, mint tavaly. Nagyon sok visszavágni valónk van a Jánoshidának, hiszen a legutóbbi szezonokban értékes pontokat vettek el tőlünk. A Hida nagyon jól erősített, de bízunk benne, hogy pontot tudunk szerezni ellenük.

 

Antal Gábor, a Jánoshida játékos-edzője: – Mindenképpen győzni szeretnénk a Kunhegyes ellen. Ehhez meg is van minden lehetőségünk, hiszen a nyáron sikerült megerősíteni a keretünket, az érkezők között pedig komoly tapasztalattal rendelkezők is vannak. Heti két edzéssel és három edzőmeccsel hangoltunk a bajnokságra, a felkészülésünk rendben zajlott. Nem titok, hogy a tavalyinál sokkal nagyobb reményekkel vágunk neki az új idénynek, a bajnokság végeztével a legjobb hatba szeretnénk kerülni. 

A Martfű és a Tiszaföldvár is bajnokesélyes 

Nem okozna meglepetést, ha a Tiszazugba kerülne a bajnoki cím. Nagy esélye van, hogy a 30. fordulót követően a Martfű, vagy a Tiszaföldvár neve álljon a tabella elején. A két csapat – a bajnok Karcaggal – legutóbb is utcahosszal hagyta le az üldözőket, és egyik gárda sem gyengült a nyáron. Nagy kérdés, hogy az NB III.-ból érkező Törökszentmiklós mire lesz képes, esetleg az erős középcsapatok – Tószeg, Kisújszállás, vagy a jászsági gárdák – közül bele tud-e szólni valaki a „nagyok” dolgába. De nem csak a liga első harmadában várhatóak izgalmak. Sok szakvezető nevezte meg célként az első osztályú tagság megtartását, vagyis a tabella hátsó részében is nagy csaták várhatóak. Ami biztosnak tűnik: unatkozni idén sem fogunk, és érdemes lesz követni a megyei első osztály küzdelmeit. 

További párosítások: 

Péntek: Jászfényszaru–Mezőtúr, Kunszentmárton–Szajol, 17.00

Vasárnap: Kenderes–Tószeg, Cserkeszőlő–Kisújszállás, Törökszentmiklós–Jászárokszállás, Martfű–Jászberény II., Tiszaföldvár–Rákóczifalva, 17.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában