Atlétika

2022.08.12. 06:55

Aranyat is nyertek a szolnokiak a győri tornán

Győrben rendezett U23-as versenyt a honi szövetség a visegrádi országok részvételével a napokban.

Rózsa Róbert

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Négy Nemzet Tornán a magyar színeket szolnoki atléták is képviselték, méghozzá nem is eredménytelenül. 
Aranyérmet nyert távolugrásban Pázmándi Dominik. 

A Szolnoki MÁV SE sportolója a másodikként végző cseh Vojtech Komáreket és a harmadik helyet megszerző tatabányai Gerics Rolandot utasította maga mögé a dobogón. Pázmándi az első sorozatban egy érvénytelen ugrással kezdett, másodjára viszont 7,25 méterrel az élre állt, majd harmadjára 7,30-at ugrott. 

Az utolsó, hatodik sorozatban Komarek ugyan 7,35-re repült, ám Pázmándinak erre is volt válasza: egy 7,45 méteres ugrással visszavette az elsőséget, és bezsebelte a győzelmet. 

Értékes pontokat szerzett a magyar válogatottnak Rácz Luca is. A szolnoki versenyző súlylökésben a negyedik helyet szerezte meg a viadalon, 13,49 méteres lökésével. A számot a cseh Blanka Tomásková nyerte 14,62-vel. 

A 38 számból álló válogatott versenyt összesítésben Lengyelország nyerte meg. A második helyen a csehek csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára as magyar fiatalok értek oda.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában