Atlétika

2022.08.20. 22:02

Centimétereken múlt a szenzáció: Szilágyi Réka Európa-bajnoki negyedik

Drámai körülmények között a negyedik helyen végzett a müncheni Eb döntőjében a tószegi gerelyhajító Szilágyi Réka, aki az utolsó, hatodik sorozatban csúszott le a dobogóról.

Rózsa Róbert

Szilágyi Réka vastagon 60,57 méteres idei legjobbját dobta a müncheni kontinenstornák, ezzel a teljesítménnyel pedig ezüstérmet szerzett

Fotó: Magyar Atlétékai Szövetség

Már a nyakában érezhette az Eb-ezüstöt a Debreceni Sportcentrum tószegi gerelyhajítója, Szilágyi Réka.

Szilágyi 52,28 méteres, visszafogott dobással kezdett, ám rögvest a második dobására 60,57 méterre röpítette a gerelyt.

Ezzel a dobásával több mint másfél méterrel megjavította idei legjobbját, emellett azon nyomban feljött a második helyre a versenyben.

Második helyét egészen az utolsó sorozatig meg is tartotta, amikor is a kétszerez olimpiai bajnok cseh Spotáková 11 centiméterrel Szilágyi megelőzte Szilágyit (60,68), majd a közvetlenül utána hajító szerbiai Adriana Vilagos 62,01 méterig jutott. Így Szilágyi pár perc alatt a másodikról a negyedik helyre csúszott, és bár volt még egy kísérlete, válaszolni nem tudott. A végső győztes görög Tzengko győzelmét senki sem veszélyeztette (65,81).

Noha az érem nem jött össze, a Szolnokon készülő versenyző teljesítménye így is megsüvegelendő, hiszen céljait – kisdöntőbe jutás és 60 méter feletti dobás – elérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában