Kajak-kenu

2022.08.17. 06:55

Csikós Zsóka csak az éremmel lenne elégedett

Két Szolnok megyei kajakos is vízre teszi hajóját pénteken a müncheni Európa-bajnokságon.

Varga Csaba

Csikós Zsókával számolni kell a felnőttmezőnyben Fotó: ICF Media

Münchenben, a Multisport Európa-bajnokság keretein belül rendezik a kajakosok és kenusok kontinensviadalát péntektől vasárnapig. 

Az eseményen a Szolnoki KKK kajakosa, Csikós Zsóka az 500 méteren induló négyesben kapott helyet, míg a City Gas Tiszafüred parakajakosa, Kiss Erik a 200 méteres távon fog rajthoz állni. Az előzményekről annyit, hogy a magyar kajak-kenu válogatott négy arany-, egy ezüst-, és hat bronzérmet szerezve második helyen végzett az augusztus eleji halifaxi világbajnokság éremtáblázatán. A férfi kenusoknál a vb-hez hasonlóan, ezúttal is Adolf Balázs viszi a C–1 1000 méteres számot, a szintén olimpiai műsoron lévő férfi C–2 500-on pedig Hajdu Jonatán, Fekete Ádám áll rajthoz. 

A hölgyeknél a vb-n 200-on és 500-on is bronzérmes Bragato Giada, Nagy Bianka kettős indul. A kajakosoknál a vb-n két világbajnoki címet szerző Kopasz Bálint ezúttal is K–1 1000 méteren, valamint Nádas Bencével K–2 500-on indul. Női kajak 500 méteren Rendessy Eszter egyesben, Fojt Sára és Pupp Noémi pedig kettesben áll rajthoz. A négyes hajóba Gazsó Alida Dóra elé Kiss Blanka, Lucz Anna és Csikós Zsóka fog beülni. 

A mindössze 21 esztendős Csikós Zsóka most első felnőtt gyorsasági világversenyére készül. 

Bő egy hónapja az alabamai világjátékokon bronzérmet szerzett, de az egy rövid körös maratoni viadal volt. Zsókát kedden délután már a bajor fővárosban érte el hírportálunk: 

– Ma reggel landolt a repülőnk Münchenben, ahol egy belvárosi szállodában lakunk – újságolta a szolnoki kajakos. 

– Délután edzés, pénteken pedig már élesben az előfutamban indulunk. A K–4 500 méteres számot az elmúlt években rendre magyar hajó nyerte meg a világversenyeken. A legutóbbi vb-n azonban hatodik lett csapatunk, amelyikből csak Gazsó Dorka maradt meg hírmondónak. 

– Bő egy hetünk volt együtt tréningezni, reméljük, jó pályát fogunk majd menni az Eb-n. A minimális elvárás kvótát szerezni a jövő évi nyári Európa-játékokra, ehhez az első hatban kell végeznünk. Én azonban csak a dobogós helyezéssel lennék igazán elégedett – tette hozzá Hadvina Gergely tanítványa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában