Kosárlabda

2022.08.17. 06:57

Cummings távozik, de Gavin érkezik az Olajba

Jimmy Gavin augusztus 18-án csatlakozik a piros-feketék keretéhez.

Varga Csaba

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Olajbányász csapata egyelőre a külföldi játékosai és a válogatott keretben számításba vett Lukács Norbert nélkül készül a következő évad feladataira. A klub hivatalos honlapja kedden kürtölte világgá, hogy az amerikai Markeith Cummings nem fog visszatér­ni az Olaj soraiba, ugyanis máshol folytatja pályafutását a magasbedobó. Ellenben jó hír, hogy Jimmy Gavin személyében amerikai hátvéd érkezik próbajátékra a Tiszaligetbe. 4

A legutóbbi szezonban a holland bajnokságban ezüstérmes Groningent erősítő, 191 centiméter magas játékos egy hónapos szerződést kap. 

Ezalatt kell dönteni esetleges további szerződtetéséről a szakmai stábnak. 

Dióhéjban még annyit a hátvédről, hogy egyik erőssége volt a holland legénységnek, a bajnokságban közel 40 százalékos pontossággal dobta a triplákat. Előtte megfordult orosz, török és görög első osztályú csapatokban is. Jimmy Gavin augusztus 18-án csatlakozik a piros-feketék keretéhez. A szolnoki kosarasok első hazai tesztmeccsére szeptember első napjáig kell várni, ekkor az Oroszlány gárdája látogat a Tiszaligetbe. 

Így áll most az Olaj 

Érkezett: Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Révész Ádám (ZTE KK), Andre Williamson (Manisa Belediye, Törökország), Jabril Durham (Fortitudo Bologna, Olaszország), Auston Barnes (Cento, Olaszország), Jimmy Gavin (Groningen, Hollandia), Tóth József (Szolnoki Kosárlabda Akadémia). 

Maradt: Bojan Szubotics, Pongó Máté, Rudner Gábor Pallai Tamás, Gilszki Erik, Sebők András, Vince Roland, Tóth József, Csornai Bence, Abraham Arabo. Gasper Po­tocnik – vezetőedző. 

Távozott: Zsíros Péter (ZTE KK), Samuel Taiwo (Atomerőmű SE), Roko Badzim (Konyaspor, Törökország), Mar­jan Cakarun (Körmend), Ko­vács Péter (NKA Pécs), Bran­don Young (CSZKA Szó­fia, Bulgária) Markeith Cummings (?)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában