Labdarúgás - Megye I.

2022.08.16. 06:55

Dobogós lenne a KSE, ismételne a Fényszaru és a Falva

Odaérne a megyei első osztály dobogójára a Kisújszállás, amely egyben tudta tartani tavalyi csapatát. Ez nem sikerült a Jászfényszarunak, de így is erősek lehetnek. A Rákóczifalva a biztos bentmaradásra megy.

Rózsa Róbert

Hétvégén rajtolnak a megyei első osztály küzdelmei. Ezúttal a Jászfényszaru, a Kisújszállás és a Rákóczifalva háza táján néztünk szét.

Rákóczifalva – Egy-két helyet lépnének előre 

Bő egy hónappal ezelőtt, július 12-én kezdte meg a felkészülést az új idényre a Rákóczifalva SE. Heti három edzéssel készültek, és eddig négy edzőmeccset játszottak. Ezt követi még egy utolsó, hangolódó mérkőzés, méghozzá Miskolcon, ahol az Edelénnyel mérik össze, hol tartanak rajt előtt. 

A Falvától a nyáron elköszönt eddigi első számú hálóőre, Kiss Zalán az új idényben a törökszentmiklósi kaput őrizheti. Erre a posztra ugyanakkor két érkező is akad Rákóczifalván: Újszászról érkezett Schumann Zsolt és Kovács Viktor. Új igazolás szintén Újszászról Keő József, valamint Fekete Kristóf és Balázs Gergely, akik a Szolnoki MÁV U19-es csapatától érkeznek. Visszatért a csapathoz két saját nevelésű játékos: Kiss Pál és Mihályi Máté. 

Ez persze nem újdonság, mivel a Rákóczifalva egyébként is előszeretettel épít a korosztályos csapataiból érkezőkre. 

– Számítunk a fiatalokra. A keret nagy része helyben nevelkedett – mondta a gárda edzője. 

Ruskó Zsolt kiemelte, mások a lehetőségeik, mint az élmezőnyhöz tartozó együtteseknek, de más filozófiát is követnek. 

– A miénk az egyik legifjabb csapat. A helyi nevelésűek mellett akik a nyáron érkeztek, javarészt ismeretlenek a megyei futballban, de nálunk lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat – fogalmazott Ruskó Zsolt. 

A Rákóczifalva egyébként két szezonnal ezelőtt jutott fel a megyei első osztályba, legutóbb pedig a 11. helyen végeztek, és a szezon végén benne volt a pakliban, hogy kiesnek. Ezúttal a biztos bentmaradást célozzák meg. 

– Az előző idényünk befejezése kiélezettre sikerült. Pedig egy jó őszünk volt, a hetedik helyen fordultunk. Ezt követte egy gyengébb tavasz – mondja a szakvezető, aki szerint ez főleg a rutin hiányának tudható be, de sérülések és eltiltások is nehezítették a hajrát. 

Egy-két helyet szeretnénk szezononként előre lépni. Ha a mostani csapat együtt tud maradni a következő években, stabilan az első nyolcban végezhetünk. Erre pedig volna is igény

– tette hozzá Ruskó Zsolt –, hiszen a Falva hosszú ideig NB III.-as volt, vagyis a minőségi focinak hagyománya van a városban. 

Kiszújszállás – Csúszni, mászni! 

Heti három edzéssel készült az új szezonra a Kisújszállási SE is. Ám a nagykunsági csapat céljai jóval merészebbek, mint a falvaiaké, nevesül: a Megye I. dobogójára kerülni, de legalábbis az első ötbe. Ez persze nem is csoda, elvégre az elmúlt szezonokban látványosan fejlődött a csapat. Míg a 2020–2021-es szezont a 13. helyen zárták, a 2021–2022-es kiírásban már a hatodik helyet szerezték meg. 

A felkészülésük is jól sikerült, a szezon kezdetéig 5 edzőmeccset tudtak játszani. És ami döntő lehet: a csapat magja egyben maradt. 

– Minimális változások történtek csak a játékosállományban, gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel vághatunk neki az új szezonnak, amely tavaly játszott – mondta a Csillag Sándor, a csapat edzője. Hozzátette: a gárda erőssége, hogy rutinos és fiatal játékosok egyaránt vannak. És hogy mi lehet a siker záloga?

A csapategység. Küzdeni egymásért, ha kell, csúszni, mászni. Ezen múlik sok minden 

– fogalmaz a tréner. 

Jászfényszaru – Támadó futball lesz

A Jászfényszarui VSE-t is elérte az átigazolási időszak réme. A nyáron egyik napról a másikra távoztak a keret meghatározó játékosai. Nyilván ez nem a véletlennek köszönhető, hiszen a JVSE a 2020–2021-es kiírásban a kilencedik, tavaly pedig az ötödik helyre ért oda, a jó szereplés miatt futballistái kapóssá váltak. Ennek megfelelően Heves és Pest megyei klubok csaptak le a meghatározó játékosokra. Ugyanazon a napon távozott Penczner Vilmos, Drávucz Milán, Bartalis Bence, Penczner László, Bóta Márton – utóbbi elvesztése különösen is fájó lehet, mivel az előző idényben 15 gólt szerzett fényszarui színekben. 

De nem volt ideje siránkozni a Kemecsi László vezette együttesnek, és egyből hozzáláttak újjáépíteni a csapatot, ugyanolyan, vagy – ha lehet – még jobb szintre. 

Ennek megfelelően az érkezők névsora is hosszú: NB.-s tapasztalattal a háta mögött Kerek Norbert (Karancslapújtő) és Lakatos Dávid (Jászberény) is Jászfényszarura igazolt. Szintén itt folytatja Pető Márk (Jánoshida), Sóss Balázs (Veresegyház), Mázsás Gábor (ETO Akadémia), Faragó Tamás (Jászkisér), Farkas Dávid (Apc) és Borbás Martin (Jászberény). Régi-új játékos Baranyi László, Németh Norbert és Farkas Dávid. 

Kemecsi László szakvezető mindenesetre biztatónak látja, hogy a 26 fős keret java része ott volt az edzéseken. A JVSE már átállt a bajnoki ritmusra – heti három edzés és egy mérkőzés –, és készek megismételni az előző idényben elérteket. – Nehéz lesz. Az ellenfeleink jól erősítettek, nekünk pedig még egybe kell kovácsolódnunk. Ami a javukra válhat, hogy rutinos és gyors táma­dókat egyaránt igazoltunk. Így ha több gólt is kapunk, mint eddig, többet is szerezhetünk. Itt támadófoci lesz, az száz százalék – fogalmazott az edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában