Evezés

2022.08.24. 07:00

Halmozták az érmeket

Idén is a szegedi Maty-éri pálya adott otthont az evezősök országos bajnokságának, amelyen a felnőtt, az U23-as, az ifjúsági és a masters versenyzők voltak érdekeltek. Természetesen a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola csapata is vízre tette hajóit.

Varga Csaba

A szolnoki Kalmár Áron (jobbra)–Pálmai Ágoston páros nyerte a kormányos nélküli kettest

Fotó: Czucz B.

Nem könnyű a dolga, a mintegy 600 indulónak, hiszen előbb a hőséggel, majd a viharos széllel és a zuhogó égi áldással is meg kellett küzdeniük a háromnapos megméretésen. A mostoha idő miatt csúszott is a program, de a lényeg, hogy mindegyik korosztály számára meg tudták rendezni a viadalt. 

Mint azt megszokhattuk, a Szolnoki Sportcentrum-SI csapata ismét kitett magáért, amellett, hogy egyik kulcsemberüket, az U23 válogatott, Pomázi Bálintot nélkülözniük kellett sérülés miatt. Ennek ellenére sem maradtak el a jó eredmények. A nagy világversenyeket megjárt, Juhász Adrián-Simon Béla kettős évek óta veretlen a kormányos nélküli kettesek versenyében, most sem volt ez másként.

Ifjúsági csapatuk sem hagyta szóhoz jutni az ellenfeleket: Drávucz Máté, Pálmai Ágoston, Kalmár Áron három bajnoki címet szereztek. Pádár Luca sem tétlenkedett a versenyen, két bajnoki címet is elkönyvelhetett, előbb egypárban, majd kétpárban Kovács Eszterrel az oldalán diadalmaskodott. Mint tudjuk, a férfi felnőtt nyolcasok versenye rendre a bajnokság utolsó versenyszáma, és mindig kiemelt érdeklődés kíséri a látványos versenyt. A szolnokiak három ifjúsági korú versenyzővel a soriakban bronzérmet szereztek. Érdekesség, hogy utoljára hat éve állt szolnoki nyolcas a honi bajnokság dobogóján. 

Összegezve: a szolnokiak a 9. helyen zárták a pontversenyt 29 csapat küzdelmében. Mindezekért elismerés jár a versenyzőknek és edzőiknek: Molnár Dezsőnek, Purucki Ferencnek és Rácz Milánnak. Természetesen még nincs vége a szezonnak, ugyanis Simon Bélának, Juhász Adriánnak és Furkó Kálmánnak a szeptember 16-án rajtoló világbajnokságon, a csehországi Rasicében lesz jelenésük. 

Eredmények 

Első helyezettek: Felnőtt kormányos nélküli kettes: Juhász Adrián, Simon Béla. Ifjúsági egypár: Drávucz Máté. Ifjúsági kormányos nélküli kettes: Kalmár Áron, Pálmai Ágoston. Ifjúsági kétpár: Drávucz Máté, Pálmai Ágoston. Női ifjúsági egypár: Pádár Luca, ifjúsági kétpár: Pádár Luca, Kovács Eszter. 

Második helyezettek: Felnőtt kormányos kettes: Furkó Kálmán, Pálmai Ágoston, kormányos: Ferencz Panna. Ifjúsági nyolcas: Kiss Csende Ajna, Romsics Lili, Volter Réka Rebeka, Pádár Luca, Horváth Barbara, Kovács Eszter, Juhász Bianka, Hanga Zsófi, kormányos: Lőrincz Lara Csenge. 

Harmadik helyezettek: Felnőtt nyolcas: Drávucz Máté, Tari János, Szigeti György, Furkó Kálmán, Pálmai Ágoston, Kalmár Áron, Juhász Adrián, Simon Béla, kormányos: Hanga Zsófi. U23 egypár: Pádár Luca. 

4. helyezettek: Felnőtt kormányos nélküli négyes: Tari János, Furkó Kálmán, Juhász Adrián, Simon Béla. Felnőtt könnyűsúlyú négypár: Horváth Barbara, Bakai Petra Nóra, Kiss Csende Ajna, Volter Réka Rebeka. Ifjúsági kormányos nélküli kettes: Kiss Csende Ajna, Volter Réka Rebeka. Ifjúsági kormányos nélküli négyes: Kiss Csende Ajna, Volter Réka Rebeka, Juhász Bianka, Romsics Lili. 

5. helyezettek: Felnőtt könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Ferencz Panna, Bakai Petra Nóra. Ifjúsági kormányos nélküli kettes: Romsics Lili, Kovács Eszter 

6. helyezettek: Ifjúsági egypár: Drávucz Dániel. Felnőtt nyolcas: Kiss Emőke Cserne, Kiss Csende Ajna, Horváth Barbara, Hanga Zsófi, Ferencz Panna, Bakai Petra Nóra, Romsics Lili, Volter Réka Rebeka, kormányos: Lőrincz Lara Csenge. 

7. helyezettek: Ifjúsági könnyűsúlyú egypár: Balog Zsombor. Ifjúsági kormányos nélküli négyes: Nagy-Müller Zalán István, Drávucz Dániel, Nagy Attila Levente, Balog Zsombor. Ifjúsági négypár: Kalmár Áron, Nagy Attila Levente, Drávucz Dániel, Balog Zsombor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában