Labdarúgás

2022.08.03. 07:00

Hétközi győzelemért játszanak keleti gárdáink

Ötvenszázalékosan állnak az első forduló után csapataink az NB III. Keleti csoportjában: a Tiszafüred győzelemmel, a Jászberény döntetlennel, a Karcag vereséggel nyitott.

R. R.

A Karcag és a Füred is bizakodva várja az újabb meccset

Fotó: Pesti József

Sok idejük nem volt pihenni a gárdáknak, ma újra pályára lépnek a második fordulóban. A BKV Előre csapata ellen játszik ma a Tiszafüred. A tavaly a dobogó harmadik fokára odaérő budapesti együttes erős ellenfélnek ígérkezik, amely ráadásul a TVSE-hez hasonlóan győzelemmel kezdte az idényt. És bizonyára a revansvágy is fűti a fővárosiakat, hiszen tavaly a Füred oda-vissza verte őket. 

A Tisza-tó-partiakat ellenben nem csupán a budapestiek újbóli megviccelése motiválhatja, hanem az is: egy esetleges újabb három ponttal kiváló rajtot vehetnek a szezonra. Jó esélyekkel várhatja a DVTK II. elleni hazai összecsapását a Jászberényi FC. A jászsági alakulat óriásit küzdve ért el döntetlent az idei első, Vasas II. elleni idegenbeli találkozóján. 

Szerdán is egy nagy csapat kistestvérével kell megküzdeniük. Ám a diósgyőriek fiókcsapata közel sem tűnik olyan acélosnak, mint az angyalföldieké: az első fordulóban sima, 2–0-s vereséggel kezdett a jórészt ifistákból álló csapat. Az már biztos, hogy a Karcag felavat valamit a második fordulóban. Az új albérletét biztosan, ami végül nem Püspökladány, hanem Balmazújváros lesz – a nagykunságiak ott játsszák első hazai mérkőzésüket. Hogy aztán az első győzelmet sikerül-e felavatni, az azon múlik, két vállra tudják-e fektetni a tavaly masszív középcsapat Sényőt Igor Bogdanovics legényei. 

NB III. Keleti csoport, 2. forduló 

Jászberényi FC–DVTK II.

Jászberény, 17.30 

BKV Előre– Facultas Tiszafüredi VSE

Budapest, 17.30 

Karcagi SE–Sényő

Balmazújváros, 17.30 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában