Labdarúgás

2022.08.13. 06:55

Új csapattal küzd a tabella első feléért a Mezőtúr

A megyei első osztály meghatározó tagja volt az elmúlt idényekben a Mezőtúri AFC – az előző két bajnokságot egyaránt a hetedik helyen zárták, a tavalyi huszonnyolc fordulóból pedig mindössze kettőben kaptak ki nagyobbnak mondható gólaránnyal. Mindezt idén is célként tűzik ki, ám nagy kérdés, összejöhet-e a felsőház, hiszen már az előző szezonban is sok gonddal kellett szembenéznie a Mezőtúri AFC-nek.

Rózsa Róbert

Pesti Zoltán (piros-feketében) maradt Mezőtúron

Fotó: Pesti József

– Rengeteg sérülés sújtotta a csapatot. Volt olyan mérkőzés, amire épphogy össze tudtuk szedni a keretet – emlékezett vissza a csapat edzője. Erdősi Gyula azt mondja, a mostani megyei első osztályú szezonnak némileg új csapattal vágnak neki. Próbáltak fiatalítani is, és az ificsapattól érkeztek játékosok. 

– Távozott a csapattól Erdősi Gyula, Jónás Béla, Kormos László és Szikora Milán. Ők javarészt kényszerből hagyták el a gárdát, mivel sérülésekkel bajlódtak – sorolta az edző. Némi vigaszt nyújt ugyanakkor a mezőtúriaknak, hogy az érkezők sora is hosszú. Kun Csaba a Gyomaendrődtől, Rentler Milán az Újszásztól, Gyarmati Alex a Tiszaszentimrétől, Szemes Dávid a Túrkevétől, Penti Alex Kenderestől, Debreczeni Milán az NB III.-ba feljutott Karcagtól, míg Kemenczés János a Bordánytól igazolt át a Hortobágy-Berettyó partjára. 

Az e nevekkel megerősített gárda hivatása pedig a tabella első felében tartani a Mezőtúrt. – A célunk, hogy ott maradjunk a középmezőny élén. A felkészülést tisztességgel végigcsináltuk, heti három-négy edzéssel, volt, hogy heti két edzőmeccsel, 16-17 fix játékossal. Bízunk a jó szereplésben, ismerve a liga erőviszonyait, erre esélyünk is van – összegzett Erdősi Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában