Galériával / Kosárlabda

2022.09.26. 21:01

A Jászberény győzelemmel, míg a Cegléd vereséggel nyitott

Elrajtolt a bajnoki évad a kosárlabda-bajnokság Piros csoportjában. Régiónk csapatai közül a Jászberény magabiztos sikerrel nyitott, míg a Cegléd tisztességesen helytállt a legutóbbi bronzérmes, az NKA Pécs otthonában.

Varga Csaba

A fehér mezes jászberényiek simán nyertek a szezonnyitón Fotó: Pesti József

Jászberényi KSE–Nagykőrösi Sólymok 96–77 (21–20, 25–14, 23–19, 27–24)

Jászberény, Belvárosi Játékcsarnok, 300 néző. Vezette: Sörlei, Gál J. Drenyovszki.

JKSE: Kucsora 14/6, Velkey 19/9, Mester 9/3, Meleg 17/9, Olasz 12.  Csere: Rosic 13/9, Homoki 6, Czirbus 6, Fodor B., Lékó, Kovács V. Edző: Miljan Rakics.

Az első negyed még szoros volt, aztán rákapcsolt az elmúlt évadban még ezüstérmes jászberényi legénység. Jól eloszlottak a terhek hazai oldalon, mindezt mutatja, hogy öten is kétszámjegyűt dobtak, miközben senki nem játszott 27 percnél többet az évadnyitó mérkőzésen. A meccsen látszott, hogy nincs még topformában a JKSE, de magabiztos sikerét nem fenyegette veszély. Erről is beszélt Miljan Rakics, a jászberényiek edzője: 

– A szezon első bajnokija mindig nehéz mérkőzés. Nem volt anyagunk az ellenfélről, nem tudtunk igazán készülni rájuk. Ennek ellenére az első pár perc után végig kezünkben tartottuk a játék irányítását. Még van mit javítani a csapatjátékunkon, de ez természetes, hiszen nem vagyunk még topformában. Ezzel együtt elismerés jár játékosainknak, mert megérdemelt győzelmet arattunk. Fogunk ennél még sokkal jobban is játszani. Elismerés jár a nagykőrösieknek is, mert amennyire csak tudták, megnehezítették a dolgunkat.

A jászberényi csapat vasárnap 17 órától a PHOENIX–MT Fót vendége lesz a fővárosban.

NKA Pécs–Ceglédi KE 93–71 (29–15, 20–11, 22–17, 22–28)

Pécs 200 néző. Vezette: Varga Z., Borgula, Utasi.

Cegléd: Kovács B. 12, Kalassai 3/3, Csaba Gy. 17/3, Lógár 21/6, Tóth B. 7/3. Csere: Erdei, Fodor M. 5/3, Tóth Z., Berkics M. 2, Csákvári 4. Edző: Siska János.

Magabiztos hazai sikerrel kezdte az évet az NKA Pécs, az újonc Cegléd erejéből a tisztes helytállásra futotta. A kiegyenlített első percek után még a kisszünetig egyértelművé tette szándékait a vendéglátó, a félidőre pedig el is döntötték a mérkőzés kimenetelét a hazaiak. A ceglédiek a Lógár Bence–Csaba György–Kovács Bálint trió vezérletével elkerülték a kiütést, sőt, egy ponttal meg is nyerték a második játékrészt

– Elismerésem a Rátgéber Akadémia csapatának, mert bajnokesélyeshez méltón játszott – értékelt Siska János, a Cegléd edzője. – Nekünk még szokni kell a Piros csoportot, mire felébredtünk, elment egy félidő. A nagyszünet után már úgy játszottunk, ahogy azt a meccs előtt megbeszéltük. Ez a mérkőzés jó visszajelzés volt arra nézve, hogy hol tartunk jelenleg a csapatépítés terén.

A ceglédiek pénteken 18.30-kor a TF-BP csapatát fogadják Szolnokon, a Tiszavirág Arénában.

További eredmények: Salgótarján–DEAC U23 72–74, PVSK–TF–BP 101–53, Óbudai Kaszások–Vasas Akadémia 64–74, Veszprém KK–MAFC 66–99,  BKG Prima Akadémia–PHOENIX-MT Fót 87–97

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában