Evezés

2022.09.21. 06:55

Bejutottak a döntőbe Furkóék

Finoman szólva sem fogadta kegyeibe az račicei időjárás az evezősöket a világbajnokság második napján: eső, szél és hideg várta Csehországban a vb-résztvevőket – köztük az immár kétszeres Európa-bajnok szolnoki Furkó Kálmánt és a könnyűsúlyú kettesben vele párban induló Szabó Bencét.

Rózsa Róbert

Illusztrációfotó / Furkó Kálmán (balra) és Szabó Bence Fotó: Czucz Bence/MESZ

Ráadásul – ha a mogorva cseh ősz nem lett volna elég – még betegség is hátráltatta Szabót. Mindezek ellenére a fiúk így is döntőbe jutottak a hétfői selejtezőből. Tartalékos versenyzéssel – 6 perc 53,70 másodperces időt evezve – negyedik helyen jutottak be a pénteki, fél háromkor kezdődő fináléba. 

– Fizikálisan edzésről edzésre egyre jobban érzem magam. Amikor újra hajóba ültünk Kálmánnal, nem volt rosszabb, mint előtte, igaz, kicsit gyengébbnek éreztem magam. Több rövidebb résztávot mentünk, hogy szokjam az intenzitást, a helyosztó futamot is ennek fényében húztuk le. Nem vagyok még csúcsformában, de azon vagyok, hogy a pénteki döntőre a lehető legjobb állapotba hozzam magam – mondta Szabó a hunrowing.hu-nak. 

Hozzátette: a török, az olasz és a cseh egység is nagyon erősnek tűnik, az első négy között szoros harc lehet. 

És hogy miért négy? 

– Mi is erősek vagyunk – fogalmazott Szabó. 
 

Címkék#evezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában