Kajak-kenu

2022.09.25. 17:40

Félezren versenyeztek Nagy Zoltán emlékére

Harmincnégy egyesület, mintegy 550 versenyzővel nevezett a megméretésre, az ország minden részéről.

Rózsa Róbert

Több mint ötszázan indultak el az országos jelentőségű tornán Fotó: Mészáros János

Egész nap pezsgett a víz a szolnoki Alcsi-Holt-Tisza versenypályáján, szombaton. Ekkor tartották ugyanis a Nagy Zoltán emlékversenyt, amely hagyomány a megyeszékhelyen. Az egykori kiváló szolnoki hosszútávú kajakos versenyző és edző, Nagy Zoltán a Holt-Tiszán, edzés közben hunyt el, emlékét pedig immár évtizedek óta a nevét viselő korosztályos versenyekkel őrzi a város. A Szolnoki Sportcentcum akkori vezetése ugyanis úgy döntött, hogy méltóképpen kell ápolni a tragikus sorsú sportoló emlékezetét. 

A torna mára kis helyi versenyből jelentős, országosan is kiemelt tornává nőtte ki magát.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a versenyen azok a korosztályok mutathatják meg magukat, akik számára még nincs válogató, így leginkább a 15 éven aluliak számára vált a fontossá a verseny. Ettől függetlenül az idősebbek is indulhatnak, hiszen U10-től U18-ig lehet nevezni. Így volt ez idén is. Harmincnégy egyesület, mintegy 550 versenyzővel nevezett a megmérettetésre, az ország minden részéről. A fiatalok reggeltől késő délutánig lapátoltak, összesen 73 futam ment le a nap során. A rendezvény így idén is teljesítette küldetését: a fiatalok versenyzési lehetőséghez jutottak, egy nem hétköznapi kitartással bíró, szolnoki fiatalember emléke előtt adózva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában