Kézilabda

2022.09.28. 16:24

Tovább menetel a Székács, még mindig pont nélkül áll a Szolnok KCSE

A harmadik forduló mérkőzéseit rendezték meg az NB II. Délkeleti csoportjában. A kunszenti gárda megszerezte első győzelmét. Továbbra is hibátlan a Székács.

Varga Csaba

A kunszentmártoni csapat nagy küzdelemben szerezte meg első győzelmét Fotó: Szánthó Ferenc/Facebook

Mezőtúri AFC-Syngenta–Hajdúszoboszló 29–27 (16–18)

Mezőtúr, 80 néző. Aczél, Nagy L.  

Mezőtúr: Lipták – Zalai 1, Bella 7, Schnetter 2, Murányi 8, Soós B. 3, Zvolenszki 2. Csere: Czikó (kapus), Kovács T. 6, Dénes Á., Farkas K., Kocsor, Tusjak, Tesényi. Edző: Boda Péter. 

Szinte végig váltott vezetéssel haladtak a felek. Hajrában a hazaiak jobban koncentráltak és 27–27-es állást követően Kovács Tamás két góljával megnyerték az izgalmas összecsapást.  

– Nem játszottunk jól, végig üldöztük a szoboszlói csapatot, ám az ilyen meccseket egyszerűen csak meg kell nyerni a végén, ami nekünk sikerült – nyilatkozta Boda Péter. 

A múlt heti egy gólos fiaskó után jót tett a lelkeknek ez a lélektanilag nagyon fontos győzelem. Szoros az élmezőny minden pont rendkívüli fontos már most. Elismerés jár a csapatunknak, ez férfimunka volt.

Pick Szeged U23–Székács KE GÉF-PRO 23–28 (10–13)

Szeged, 100 néző. V: Budai-Bock, Wenzel. 

Székács KE: Subicz – Holló 6, Takács P. 9, Buday 5, Zsigmond  G. 1, Nyeső, Szöllősi B. 4.  Csere: Rizinger (kapus), Berkes 3, Nyikos, Kapás. Edző: Szloska Krisztián.

A szegedi találkozót mind a két fél veretlenül várta. A gólgyártást a vendégek kezdték Holló Alex révén. Fej-fej mellet haladtak a riválisok egészen a tizenhatodik percig, ekkor Buday Dániel hetesével kiegyenlített a törökszentmiklósi alakulat, majd Szöllősi Balázs és Takács Péter találataival öt gólos előnyre tettek szert. A hazaiak azonban nem hagyták magukat leszakítani, és a félidő végére felzárkóztak, 10–13.

A folytatásban tovább tartott a szegedi fiatalok lendülete és a 43. percben kiegyenlítették hátrányukat, 17–17. A folytatásban kapcsoltak törökszentmiklósiak, igyekeztek megállítani a Tisza-partiak gyors lerohanásait. A hajrában elfáradtak a szegediek, a Székács csapata pedig rutinosan behúzta a győzelmet. 

A miklósiak tehát továbbra is hibátlanok, és vezetik a Délkeleti csoport tabelláját.

–  Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen vendéglátónk eddig csak nagy a különbségű győzelmeket aratott – értékelt Szloska Krisztián lapunknak. –  Támadásban sokszor ötlettelenek voltunk, de ezeket javítani tudtuk a védekezésünkkel. Egységet alkottunk a mai napon, maximális elismerés jár a fiúknak a győzelemért. 

Békési FKC U23–UniTurn-Kunszentmárton 35–38 (17–18)

Békés 80 néző. V.: Frank, Mucza.

Kunszentmárton: Varga I. –   Arany G. 5, Cselovszki 5, Danku Cs. 3, Fekete K. 2 Gelley 16, Kovács A. 4. Csere: Koncz (kapus), Benkő 3, Branyiczki, Losonc,  Simon I., Szabó Á., Jónás. Edző: Polgár András.

Két nyeretlen meccs után nagyon összekapta magát a kunszenti legénység és fordulatos mérkőzésen bravúros győzelmet aratott Békésen. A találkozó egyik legjobbja, a 16 találatot jegyző Gelley Dávid volt.

Szolnok KCSE– Berettyó MSE 30– 32 (12– 16)

Szolnok, 100 néző. V: Kovács G., Papp B. 

Legjobb szolnoki góldobók: Varga R. 8, Lengyel Z. 6, Varga A. 5.  

A nagy lelkesedéssel játszó szolnoki csapat szinte végig üldözte vetélytársát, amelyik olykor hat góllal is vezetett. A hajrában felzárkóztak a hazaiak, de az egyenlítés már nem jött össze.   

Szeghalmi NKC–Mezőtúri AFC-Syngenta 31–24 (15–12)

Szeghalom 60 néző. V: Oláh E., Szikszay J.  

Legjobb mezőtúri góldobók: Farkasinszki 7, Perjésiné, Négyesi, Németh K. 4– 4. 

A mezőtúri hölgyek küzdöttek, hajtottak a mérkőzésen, de messze voltak a pontszerzéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában