Labdarúgás – NB III.

2022.10.21. 06:55

Kirángatná a kátyúból csapatát a MÁV FC új vezetőedzője

Munkába állt a Szolnoki MÁV FC új trénere. Horváth Csaba elsődleges céljának tartja kirángatni a MÁV szekerét a kátyúból, melyhez szerinte elsősorban a befejezéseknél kellene javulniuk.

Rózsa Róbert

Horváth Csaba szerint főként a befejezésekben kéne fejlődnie a MÁV FC-nek

Fotó: Mészáros János

Levezényelte első edzéseit a Szolnoki MÁV FC felnőttcsapatának vezetőedzőjeként Horváth Csaba. A szakembert ennek kapcsán kérdeztük, mit vár csapatától, és hogyan tervezi kivezetni a MÁV-ot szorult helyzetéből.

– A klub most a túlélésért küzd, de szeretnénk minél előbb kimenekülni abból a zónából, ahol vagyunk. Eddig is láttam a mérkőzéseinket, és azt mondhatom, hogy a képességeik többre predesztinálják a társaságot annál, ahol jelenleg tart – mondta az újdonsült szakvezető.

Horváth Csaba szerint nem kellene különvenni, hogy mely játékosuk öreg, fiatal, vagy középkorú. 

– A teljesítmény számít. Hogy aki a pályán van, az húzza a csapatot. Ha minél több jó teljesítmény van egy-egy mérkőzésen, a többiek pedig hoznak egy jó átlagot, vélhetően nem marad el a siker – fogalmazott. 

– Erőssége a játékoskeretünknek a labdabirtoklás. Eljutunk az ellenfél kapujáig. Inkább a befejezésnél akadnak hiányosságaink. Illetve a párharcok megnyerésében is előre kellene lépnünk, az NB II.-es, NB III.-as bajnokságokban ugyanis ez meghatározó – mondta. 

Hozzátette, a téli átigazolási szezonban azért nem ártana a hiányposztokon némi erősítés, egy befejezőcsatár és egy belső védő már nagy segítség lenne.

Hogy mire lehet képes az idei szezon végére a szolnoki gárda, azt a szakember szerint most nehéz megjósolni. 

– A legfontosabb, hogy legyen végre sikerélménye a játékosoknak. Nem feltétlenül nagy dolgokra kell gondolni: egy-egy jó megoldás a pályán. Egyszerűen. Gyorsan. Ha ez megvan, ha siker van belőle, akkor lehet bonyolítani, színezni a játékot. Vannak olyan játékosaink, akikben megvan ez a potenciál. Minden számba véve, ha ebből a helyzetből a nyolcadik-tizedik hely környékére fel tudnánk jönni a szezon végéig, az jó eredménynek számítana – véli Horváth Csaba.

Ős-MÁV-os veszi át a felnőtteket

Az ötvenhárom éves Horváth Csaba a Szolnoki MÁV MTE-ben kezdte pályafutását, rövidebb kitérőkkel 2000-ig játszott a csapatban, majd 2010-ben már edzőként tért vissza az akkor alakult Szolnoki MÁV Utánpótlás FC-be, ahol a 2011-2012-es bajnoki év kivételével – amikor is az NB III.-ban szereplő tartalékcsapat vezetőedzője volt – több mint tíz évet dolgozott. Tavaly decemberben Romanek János pályaedzőjeként újból a felnőtt futballban dolgozott. Idén nyártól az U17-es csapat edzője volt.

Horváth Csaba csütörtökön is edzést tartott a csapatnak
Fotós: Mészáros János

Nem játszhat a kék-fehérek ellen Böde Dániel

Trágár szavakkal szidalmazta a játékvezetőt az Újpest II.–Paks II. mérkőzésen, ezért az MLSZ öt mérkőzéses eltiltást szabott ki Böde Dánielre. A jelenleg az NB III.-as Paks II.-ben játszó huszonötszörös magyar válogatott, korábbi Fradi-csatár és NB I.-es gólkirály így biztosan nem lép pályára a Szolnoki MÁV elleni, november 13-ai, Tisza-parti mérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában