Labdarúgás - NB III.

2022.10.20. 06:55

Edzőváltás a szakadék szélén: távozik a Szolnoki MÁV kispadjáról Romanek János

Házon belül oldják meg a cserét: a klub U17-es csapatának edzője váltja a szakembert.

Rózsa Róbert

Romanek János már nem a Szolnoki MÁV vezetőedzője

Fotó: szolnokimavfc.hu

Edzőváltással igyekszik elrángatni a szakadék széléről felnőttcsapatát a Szolnoki MÁV. A szezonban mélyen alulteljesítő együttes kispadjáról távozik Romanek János eddigi szakvezető, helyét az U17-es gárda edzője, Horváth Csaba veszi át.

A döntésről a klub néhány órája tájékoztatta hírportálunkat – amit később hivatalos közleményben is megerősítettek –, eszerint az NB III.-as gárda vezetését kedden délután vette át Horváth, az aznapi edzést már ő vezényelte le.

Az évtizedek óta a Szolnok kötelékébe tartozó Romanek János 2012-2013-ban volt már a felnőttcsapat vezetőedzője, majd pályaedző volt. Legutóbb az előző idény derekán, Csábi Józseftől vette át a Szolnoki MÁV vezetőedzői posztját, miután az akkor még NB II.-es gárda mélyrepülésbe kezdett. Romanek végül nem tudta bent tartani a MÁV-ot a másodosztályban, és a mostani, NB III.-as idényben is csak bukdácsol a csapat. 

Tizenhárom lejátszott mérkőzésükből tizenegyet veszítettek el, jelenleg kilencmeccses vereségsorozatnál tartanak, így mindössze hat ponttal a tizenhatodik helyen állnak a harmadosztály Közép csoportjában.

Hogy a Szolnok 2022-2023-as szezonja nem lesz diadalmenet, az várható volt. Mint hírportálunk is megírta, Földi Sándor ügyvezető hetekkel a bajnoki rajt előtt vészjósló képet festett a klub helyzetéről. Arról beszélt, az utánpótlásképzés mellett nem marad erőforrásuk a felnőttcsapatra, állami és önkormányzati támogatás nélkül kénytelenek amatőr alapokon folytatni. Hozzátette, elengedhetetlen lenne olyan helyi támogatók bevonása, akikkel stabilizálni tudnák a szolnoki felnőttlabdarúgás alapjait, ami a megye és a város érdeke is az lenne.

A klub háza táján azóta sem hallani befektető érkezéséről. Ellenben ha marad a jelenlegi tendencia, nem lesz tartós a Szolnok NB III.-as tagsága sem...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában