Labdarúgás

2022.10.06. 15:53

Lejátszották a Megyei Kupa második fordulójának meccseit

Napra pontosan egy hónappal ezelőtt rajtolt el a Megyei Kupa. A Jászkunságban csatázó megyei első, másod-, és harmadosztályú csapatok játszanak egymás ellen, így aztán, mikor más osztályokban vitézkedők kerültek egymással szembe, a gólokon is meglátszott az osztálykülönbség. Ilyen volt az Újszász–Jászfényszaru mérkőzés, amely 0–15-re végződött.

Molnár Róbert

Illusztráció / Shutterstock.com

Az első forduló óriási csatákat is hozott a közönség nagy örömére a Megye Kupában. A másodosztályú presztízscsatában a Fegyvernek–Kunmadaras meccsen 13 gól esett, a Megye II. tabelláján második madarasiak egy góllal kaptak ki a harmadik fegyvernekiektől. 

A kupában nincs se lazítás, se javítási lehetőség, aki kikap, ki is esik. 

Így aztán a második fordulóra megfeleződött a csapatlétszám. A második kör első felét már múlt héten lejátszották, szerdán jött a második felvonás. Szegény Cibakházát az ág is húzza, nem beszélve az ellenfelekről: a megyei harmadosztály nyeretlen, nulla pontos sereghajtója keményen beleszalad a késbe, 13 góllal tömte ki a Megye I.-es Mezőtúr. A kétosztálynyi különbség ennyit jelent. A Martfű és a KuTE között már nem volt ekkora különbség, lévén mindketten Megye I.-esek, 2–1 re hozta a kötelezőt a martfűi tabellavezető. 

Volt ám meglepetés a jászsági szomszédvárak csatájában! A külön osztályban szereplő Jászalsószentgyörgy–Jászkisér meccsen szinte borítékolható volt a végeredmény, hiszen a szentgyörgyiek harmad, a kisériek másodosztályúak. Egy meccsen azonban nem ez dönt, hanem a pillanatnyi forma, no meg a gólok. Ezekből pedig nem volt hiány, 

az alsóbb osztályban vitézkedő szentgyörgyiek úgy megtömték a kiséri csapatot, mintha nem lenne holnap: 6–0 lett a vége, 

úgy, hogy a Jászkisér a negyedik percben már a második gólt kapta. Aztán meg még négyet. Bár igen jól szerepel a megyei első osztályban a mostanában minden meccsét megnyerő Jánoshida, most meglepte a tabellán öt hellyel és ugyanennyi ponttal mögötte tanyázó Jászfényszaru. A vége 2–1 lett a fényszaru javára. A Jászárokszállás pedig, bár a megyei első osztályban eddig csak egy meccset nyert a hétből, a harmadosztályú Szolnok Fanatic-nak nem kegyelmezett, nyolcat rúgott, egyet kapott.

Eredmények, Megye Kupa, második forduló, második kör

Cibakháza–Mezőtúr 0–13 (0–8)

KuTE–Martfű 1–2 (1-1)

Jászalsószentgyörgy–Jászkisér 6–0 (2–0)

Jánoshida–Jászfényszaru 1–2 (1–2)

Szolnok-Fanatic–Jászárokszállás 1–8 (0–5)

Korábban:

Berekfürdő–Tiszaszentimre 3–1 (0–0)

Nagyiván–Túrkeve 4–6 (2–3)

Kunhegyes–Tiszagyenda 4–2 (2–1)

Tiszajenő–Tószeg 1–4 (1–2)

Lurkó Focimánia–Fegyvernek 3–0 (1–0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában