Kézilabda

2022.10.05. 10:15

Még nem szerzett pontot a mezőtúri női és a szolnoki férficsapat

A férfi NB II. Délkeleti csoportjának 4. fordulóját követően is tovább őrzi hibátlan mérlegét a címvédő Szekács legénysége. A Mezőtúr a harmadik, míg a Kunszent a második győzelmét könyvelhette el.

Varga Csaba

A Székács átlövője, Takács Péter (labdával) négy góllal vette ki a részét az övéi sikeréből Fotó: Miklós TV

Székács KE GÉF-PRO–Berettyó MSE 33–25 (16–10)

Törökszentmiklós, 100 néző. V: Bozó, Mezei.

Székács KE: Subicz – Holló 6, Takács P. 4, Buday, Zsigmond G. 5, Nyeső 5, Szöllősi B. 3. Csere: Rizinger (kapus), Monoki 2, Berkes 5, Nyikos 2, Kapás 1. Edző: Szloska Krisztián.

Az első három találatot a törökszentmiklósiak könyvelhették el, majd a vendégek büntetőből szépítettek. A folytatásban a Székács játékosai két hétméterest is elhibáztak, míg a bátran játszó berettyóújfaluiak egyenlítettek a 13. percben. Ezután nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendéglátók, akik egy 5-0-ás rohammal eltávolodtak vetélytársuktól. A szünetre már 16–10-es állással térhettek a felek.

A második felvonás sem tartogatott nagy meglepetést, a házigazdák felszabadult játékkal folyamatosan növelni tudták az előnyüket. Az ötvenedik percre tizenegy gól volt a különbség a két gárda között. A hajrában a Berettyó-partiak már csak kozmetikázni tudtak az eredményen. Ezzel a miklósiak hibátlan mérleggel vezetik a délkeleti csoport tabelláját.

– Mi voltunk a mérkőzés favoritjai, ennek tudatában is komolyan vették a játékosok a találkozót. Mindenkinek tudtunk játéklehetőséget biztosítani, könnyed játékkal nagy különbségű győzelmet arattunk – mondta Szloska Krisztián a lefújást követően.

UniTurn Kunszentmárton–Pick Szeged U23 33–31 (19–14)

Kunszentmárton, 100 néző. V: Barna V., Kovács V.

Kunszentmárton: Varga I. – Cselovszki 4, Danku Cs., Fekete K. 1, Gelley 13,  Kovács A. 4, Simon I. 4 , Branyiczki 3, Arany 3, Losonc, Benkő, Szabó Á. Edző: Polgár András.

Végig óriási csatát vívott egymással a fiatalokból álló szegedi és a rutinos kunszenti legénység. A hazaiak már hat góllal is vezettek az 50. percben, a hajrában viszont 31–29-re felzárkóztak a Tisza-partiak. Végjátékban Simon Imre és Gelley Dávid találatával azonban bebiztosította győzelmét a kunszentmártoni együttes. 

Mezőtúr AFC-Syngenta–Békési FKC U23 36–29 (18–14)

Mezőtúr, 100 néző. V: Garai, Varasdi.

Mezőtúr: Czikó 1 – Zalai 3, Murányi 5, Schnetter 5, Bella 5, Soós B. 1,  Zvolenszki 6. Csere: Lipták (kapus), Kocsor 2, Farkas K. 1, Kovács T. 3, Andrikó 1, Tusjak 3, Dénes Á.. Mb. edző: Csizmadia Tamás.

A mezőtúri csapat végig kontrollálta a mérkőzést, és magabiztosan szerezte meg idei harmadik győzelmét. 

– Jól kezdtük a mérkőzést, ami támadásban, illetve védekezésben is megmutatkozott. Sikerült folyamatosan növelni az előnyünket, amely egy magabiztos győzelmet hozott – értékelt Csizmadia Tamás.

Szolnok KCSE–Köröstarcsai KSK 25–29 (18–16)

Szolnok, 110 néző. V: Babidorics, Reszegi.

Szolnok: Pallér, Boldog – Csibrány 3, Gál D. 1, Halász P., Makkai, Harnal, Kiss M., Kovács I. 4, Szabó Cs., Szűcs B. 2, Szűcs H. 1, Varga A., 7. Varga R. 7. Edző: Erdélyi László.

Mintegy negyven percig vezetett a szolnoki csapat, aztán robbantottak a vendégek és egy 8–1-es rohammal állva hagyták vendéglátóikat. A második félidőben csak hét gólt lőttek a Tisza-partiak, így újabb vereséget szenvedtek.

Szarvasi NKK–Mezőtúr AFC-Syngenta 34–18 (18-10)

Szarvas, 100 néző: V: Bálint B., Török K.

Legjobb mezőtúri góldobók: Németh K. 7, Farkasinszki 3, Perjésiné 3.

Továbbra sem megy a mezőtúri hölgyeknek, akik ezúttal Szarvason szenvedtek nagy különbségű vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában