Lábtoll-labda

2022.10.21. 15:07

Újszászi sikerek Németországban

A német szövetség Hagenben rendezte a 16. German Open nemzetközi versenyt.

Varga Csaba

Az újszászi csapat kitett magáért a hagyományos németországi versenyen

Fotó: Fehér János

– A Magyar Lábtoll-labda Szövetség „Tehetséges fiatal lábtoll-labdázók részvétele a 16. German Openen” című nyertes pályázatának megvalósítását a Nemzeti Tehetség Program segítette. A támogatásuknak köszönhetően Magyarországról 16 klub utazhatott el a megméretésre. A hatvanfős delegációban az Újszászi VVSE-t 22 játékos képviselte, akik két első, egy második és egy Pusztaszerrel közösen szerzett ezüstéremmel az élen végeztek az éremtáblázaton – tájékoztatta hírportálunkat Fehér János, a magyar szövetség elnöke.   

A hageni Karl Adam Sportcsarnokban hat ország – Magyarország, Franciaország, Olaszország, Szerbia, Szlovákia Németország – 130 játékosának részvételével zajlott a háromnapos verseny. A nők a férfiakkal egy mezőnyben játszottak az abszolút kategóriában, de mindkét nem számára rendeztek külön viadalt.  

Jól játszott a selejtezőkben, és veretlenül, csoportelsőként jutott tovább a Kökény Martin, Németh Márk, Rab Alexander, Tóth Gábor összeállítású újszászi csapat. Egy vereséggel csoport másodikként folytathatta a Bábosik Ádám, Berkó Sándor, ifj. Fehér János, Kanalas Márió négyes, valamint a Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin és a Czétényi Krisztián, Galambos László, Nagy László, Varga-Nagy Bálint alkotta együttes.  

A női csapatok már a selejtezőben lejátszották a papírforma által ígért döntőt. A Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin összetételű újszászi együttes két szettben legyőzte a pusztaszerieket. Az újszásziak egyedüli női csapatként jutottak be az abszolút kategória nyolcaddöntőjébe, de kikaptak az olaszoktól, végül több férfi egységet megelőzve a 13. helyen zárták a rendhagyó megméretést. 

A fiúk között Tóth Gáborék előbb a Tápióbicskét, majd a német TV Lipperode rutinos csapatát is legyőzték két szettben. Az elődöntőben a 17-18 éves újszászi fiatalok – Kökény Martin és Rab Alexander – a rutinos Tóth Gábor támogatásával az első szettben lerohanták az FFC Hagent, a folytatásban megijedtek a nagy lehetőségtől, a házigazdák pedig fordítottak, és 2:1-re nyertek, és bejutottak döntőbe, amit szintén megnyertek a nagykanizsaiak ellen.  A újszásziak a német Haspével szembeni bronzcsatát is elveszítették, így meg kellett elégedniük a negyedik hellyel. 

A férfiaknál negyven duó is indult a párosok viadalán. A nyolc között még öt magyar kettős volt versenyben. Közülük a Kökény Martin–Tóth Gábor duó döntőig menetelt, ahol két szoros játszmában vereséget szenvedett David Zentarra–Christopher Zentarra nevű német párostól.

A hölgyek mezőnyében a magyarok nagy fölényben voltak, mindegyik dobogós helyet megszerezték. A döntőbe jutásért és a helyosztókon szoros  mérkőzéseket játszottak a cserszegtomaji, a  pusztaszeri és az újszászi lányok. 

A döntő első játszmájában az újszászi Farkas Lilla teljesítményén meglátszott, hogy a csapatverseny sokat kivett belőle, amit el is veszített a Kovács Evelinnel alkotott párosuk. A folytatásban azonban összekapták magukat, előbb  egyenlítettek, majd óriási izgalmak után a döntő szettben 23:21-re győztek az Ézsiás Fanni (Újszász)–Németh Barbara (Pusztaszer) duó ellen, és ezzel a csapatverseny után páros viadalt is megnyerték a németországi seregszemlén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában