Frissítve / Vízilabda

2022.11.26. 17:22

Búcsú a Magyar Kupától: a visszavágón is vereséget szenvedett a Dózsa

Nem jutott be a BENU Magyar Kupa négyes döntőjébe a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata, miután a budapesti ötgólos vereség után hazai pályán is kikapott a végső győzelemre is esélyes OSC együttesétől.

Varga Csaba

Forrás: SZVSC

Fotó: Illyés Csaba

Schmölcz Norman és Pásztor Mátyás bombagóljaival mintegy tíz percig a tartotta lépést a szolnoki gárda fővárosi ellenfelével. A folytatásban azonban rendezte játékát az OSC, és elhúzott három góllal. Sőt a záró negyedben már 5–9-es állást mutatott az eredményjelző. Nem adta föl a Dózsa, Jansik Dávid után Vismeg Zsombor is betalált, rögtön szorosabb lett a meccs. A vendégek azonban kapcsoltak, Manherz Krisztián és Burián Gergely góljával visszaállították régi rendet, és a visszavágót is megnyerték, 8–11.

– Összesítésben nyolc gól volt közte, tehát az OSC abszolút megérdemelte a továbbjutást – mondta a lefújás után Hangay Zoltán, a Dózsa edzője.

– Igaza van edző kollégámnak, Varga Dánielnek, hogy nyolc gólt kaptak a blokk mögé, ellenben ők blokkoltak vagy 15 lövésünket, és ez nem fér bele. Egy biztos a fiatal játékosainknak fel kell nőniük a rutinosak mellé, mert így nem lesz esélyünk az OSC-hez hasonló színtű csapatok ellen. A motivációval és hozzáállással nem volt gond, de ha nem azt játsszuk, amit megbeszéltünk, akkor tényleg nem lesz esélyünk jó eredményekre. Készülünk a folytatásra, hiszen szerdán a fővárosban kezdjük a Honvéd elleni Eurokupa párharcot, be akarunk jutni a legjobb nyolc közé – tette hozzá a szolnokiak edzője.

Szolnoki Dózsa–OSC-Újbuda 8–11 (2–3, 1–3, 2–2, 3–3) 

Gólszerzők: Pásztor 3, Jansik D., Kovács G., Schmölcz, Pető, Vismeg, ill. Csacsovszky 2, Angyal 2, Burián 2, Manhercz K. 2, Salamon 2, Tóth M.

Az OSC mellett a címvédő Ferencváros, a Bp. Honvéd és a Vasas jutott a kupa négyes döntőjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában