Frissítve / Vízilabda

2022.11.30. 20:22

Eurokupa: szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a Szolnoki Dózsa

A mérkőzés végig parázs, kiélezett csatát hozott, amelynek végén vendéglátók örülhettek 13–11-es győzelmüknek.

Varga Csaba

A Dózsa szerdán este a Honvéd ellen játszott a Kőér utcai uszodában

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

A vízilabda Eurokupa nyolcaddöntőjében a Szolnoki Dózsa vetélytársa a Budapesti Honvéd csapata. Az oda-visszavágós párharc szerdán este kezdődött a fővárosban, a Kőér utcai uszodában.  

A mérkőzés végig parázs, kiélezett csatát hozott, amelynek végén vendéglátók örülhettek 13–11-es győzelmüknek. Szinte végig a hazaiak vezettek a meccsen, a Dózsa azonban a remek lövőformában lévő Pásztor Mátyás góljaival ott loholt ellenfele nyomában. A félidőben 7–6, a záró negyed előtt 10–8 volt az állás, mivel az utolsó negyedben felváltva potyogtak gólok, két találatnyi különbséggel megnyerte a Honvéd az odavágót. A második mérkőzést november 14-én rendezik meg Szolnokon.

– Végig kézben tartotta a mérkőzést a Honvéd – mondta Hangay Zoltán, szolnoki csapat edzője, ezért teljesen megérdemelt a győzelme. – Volt olyan, hogy hárommal is vezettek a fővárosiak, és támadtak négygólos különbségért, de a záró negyedben feljöttünk 12–11-re, mindezek tükrében elégedett vagyok az eredménnyel. Természetesen jobb lett volna egy góllal kikapni, de Ekler Zsombor és Hosnyánszky Norbert csúcsformában játszottak, nekünk pedig nem ültek a blokkjaink. Reméljük, a következő szolnoki összecsapásra jobban össze tudjuk rakni a védekezésünket.

BUDAPESTI HONVÉD–SZOLNOKI DÓZSA 13–11 (3–2, 4–4, 3–2, 3–3)

Gólszerzők: Ekler 5, Hosnyánszki 4, Hessel B. 2, Hessel S. 1, Kevi 1, illetve Pásztor 6, Vismeg 2, Schmölcz 1, Ágh 1, Teleki 1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában