Galériával frissítve/Labdarúgás - NB III.

2022.11.06. 15:28

Ötöt kapott a Szolnoki MÁV FC, egyedül a Tiszafüred örülhetett

Kevés babér termett csapatainknak ezen a hétvégén az NB III.-ban, a Tiszafüred viszont négy hét böjt után ismét győztesen hagyta el a pályát. A Karcag ezúttal „csak” egy pontra volt képes idegenben, megszakadt a Jászberény jó sorozata, a Szolnok viszont ezúttal sem volt képes átlépni saját árnyékát.

Jegesi László

Fotó: Makovics Kornél

SZEKSZÁRDI UFC–SZOLNOKI MÁV FC 5–0 (0–0)

Szekszárd, 200 néző, vezette: Holczbauer Flórián

Gólszerzők: Budai (50.), Rácz (60.), Gellér (65.), Péter D. (76.), Nagy Zs. (86.)

Szolnok: Csáki – Pinto (Fazekas (81.), FÖLDI, Gohér (Kálmán, 74.), Rokszin – LENGYEL, TISZA – Antal (Nádházi, 62.), Iván M. (Dudok, 74.), Tömösvári – Lakatos (Lukovszky, 81.) Edző: Horváth Csaba

Már az első félidőben érződött, hogy fizikális téren és játékban is fölényben van a házigazda Szekszárd csapata. Ekkor még megúszta a Szolnok kapott gól nélkül, ám a második félidőben már sorra jöttek a hazai találatok. A minden tekintetben fölényben játszó Tolna megyeieket védelmi hibák is segítették, így a vége kiütéses vereség lett.

Horváth Csaba: – Nem kaptunk, nem kaphattunk vissza semmit abból, amit előzetesen megbeszéltünk. Elsősorban fizikális fölényben volt a Szekszárd velünk szemben, szinte minden párharcot elvesztettünk. A bajt tetézte, hogy 3–0 után fel is adtuk a mérkőzést.

FC HATVAN–JÁSZBERÉNYI FC 2–1 (1–0)

Hatvan, 200 néző, vezette: Nagy Attila László

Gólszerzők: Dinka (29.), Barthel (53.), ill. Borics (86.)

Kiállítva: Lami (90.)

Jászberény: Menczeles – László, Lami, Varjas, Sárossy – Horváth A., Ludasi – Borics, SZŐLLŐSI, Kurunczi – Remili. Edző: Lakatos Béla

Nem kezdett jól a Jászberény gárdája, többször és túl könnyen teremtett lehetőségeket kapujuk előtt a Hatvan. A gyengére sikerült első félidő alapján még így is jobban megfelelt volna a játék képének a döntetlen. Fordulás után egy peches gól hozta nehéz helyzetbe Szőllősi Ferencéket. Szinte felbillent a pálya a második gólt követően, de két nagy helyzetet is elhibázott a vendég csapat, a szépítő gól pedig későn érkezett.

Lakatos Béla: – Az első félidőben nem azt csinálta a csapat, amit megbeszéltünk. Túlságosan nagy területet hagytunk az ellenfélnek, ők pedig kihasználták ezt. A második félidő már a mi akaratunk szerint alakult, de egyenlíteni nem maradt időnk.

FÜZESGYARMATI SK–KARCAGI SE 1–1 (1–0)

Füzesgyarmat, 200 néző, vezette: Szilágyi Sándor

Gólszerzők: Virág T. (37.), ill. Sidibe (85.)

Karcag: FEDINISINEC – Pap, ÉLES (Gyönyörű, 86.), Kuti, Tóth M. – OLÁH (Szabó L., 56.), Misák (Ballók, 69.),Virág, Nagy N. (Sidibe, 69.) – Tóth G., Maruscsak (Giuliano, 86.). Edző: Igor Bogdanovics

A nehéz talajú pályán főleg a karcagi kapu előtt adódtak helyzetek az első félidőben, a hazaiak jobban alkalmazkodtak a nehéz körülményekhez. A második játékrészben a vendég együttes is megmutatta erejét, de csak kevés gólhelyzetet sikerült teremtenie, amelyek közül egy azért utat talált Sidibe fejese révén a hazaiak hálójába.

Igor Bogdanovics: – A játék irama és színvonala megfelelt a harmadosztály szintjéhez. A sok párharccal tarkított összecsapáson egyik fél sem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére, így igazságos döntetlen született.

VASAS FC II.–TISZAFÜREDI VSE 2–3 (1–1)

Illovszky stadion, 100 néző, vezette: Hartung Miklós

Gólszerzők: Kapornai (17.), Reisz (57.), ill. Skulka (14.), Tóth D. (74.), Mácsai (79.)

Tiszafüred: Tajti – Karika (Pintér, 46.), Fehér Zs., BARANYI, TOMOLA – MÁCSAI (Földi, 83.), Barzsó, Szövetes, Skulka (Barna, 81.), KERTÉSZ (Kalóz, 91.) – TÓTH D. Edző: Dorcsák Zoltán

Meglepte ellenfelét letámadásával a Vasas fiatal csapata az első 15 percben. A vezetést így is a Tiszafüred szerezte meg, ám egy nagy védelmi hiba után hamar egyenlített a házigazda. Ezt követően sikerült felvenni a játék ritmusát a Dorcsák-legénységnek, de fordulás után ismét nagy védelmi baki juttatta vezetéshez a fővárosiakat. Nem szegte kedvét azonban Kertész Tamáséknak az újabb megingás, és a hajrában sikerült érvényt szerezniük nagyobb rutinjuknak.

Dorcsák Zoltán: – Túl könnyen ajándékoztunk gólokat az ellenfélnek. Örömteli azonban, hogy több, sikertelen mérkőzést követően talpra tudtunk állni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában